Sharon Dijksma: ‘Haal dozenschuivers uit de keten’

17-06-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

DEN HAAG – Bedrijven die niets toevoegen in de voedselketen moeten eruit. Volgens staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma zorgen minder van dergelijke ‘dozenschuivers’ voor minder problemen.

 

Bron: Out.of.Home Shops/Levensmiddelenkrant

Dijksma sprak op de jaarlijkse bijeenkomst van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) over de woensdag gelanceerde Taskforce Voedselvertrouwen. Het verkorten van de keten is een van speerpunten van dit nieuwe actieplan, aldus Dijksma. “Een kortere voedselketen betekent minder problemen. De moeilijkste schakel vormen de partijen die niets toevoegen aan het product, de zogenaamde dozenschuivers.”

Duurder
De staatssecretaris zei ook dat een duurzamer aanbod van levensmiddelen onvermijdelijk hogere prijzen oplevert. “Uit de Monitor Duurzaam Voedsel 2012 blijkt dat de consument vorig jaar 25 procent meer heeft besteed aan duurzaam voedsel. Dat aandeel blijft stijgen. Als je dan aan mij vraagt, moet de boer daar een eerlijke prijs voor krijgen, dan zeg ik ja. Het kan niet zo zijn dat boeren hun bedrijf aanpassen en dat de kip dan niet wat duurder wordt.”