Schadelijke effecten van ginkgo biloba-extract onderzocht

14-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

Ginkgo biloba-extract zou mogelijk schildklierkanker en leverkanker kunnen veroorzaken. Dit blijkt uit proefdieronderzoek van het National Toxicology Program, een bureau dat onderdeel is van het ministerie van Volksgezondheid en Human Services in de Verenigde Staten.

 

 

Extracten van de bladeren van de ginkgo biloba boom worden gebruikt als een kruidenmiddel. Er wordt beweerd dat de voedingssupplementen het geheugen en de hersenfunctie verbeteren. De huidige studie bestudeerde de effecten van ginkgo biloba-extract op ratten en muizen om mogelijke toxische of kanker-gerelateerde risico’s ervan te identificeren.

 

Ginkgo biloba-extract in maïsolie

De onderzoekers voegde oplossingen van ginkgo biloba-extract toe aan maïsolie en brachten het via buisjes rechtstreeks in de maag van mannelijke en vrouwelijke ratten en muizen. Dit gebeurde vijf keer per week gedurende twee jaar. Groepen van vijftig mannelijke en vrouwelijke ratten ontvingen 100, 300 of 1000 milligram ginkgo biloba-extract per kilogram lichaamsgewicht. Groepen van mannelijke of vrouwelijke muizen ontvingen 200, 600 of 2000 milligram per kilogram lichaamsgewicht per dag.

 

Lees hier het volledige artikel in Voeding Nu