Save the date: Ondernemen met reststromen

17 oktober 2022

Dinsdag 1 november 2022

Op dinsdag 1 november 2022 organiseren het Sustainable Food Initiative (SFI), Food Tech Brainport (FTB) en Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) het evenement “Ondernemen met reststromen” bij Food Tech Brainport in Helmond.

Programma

Tijdens het evenement zullen verschillende ondernemers hun verhaal delen over reststroom verwaarding en vertellen zij hoe dit bijdraagt in hun transitie naar verduurzaming. Wat levert het op? Waar lopen ze tegen aan? Wat voor concrete stappen hebben ze gezet?

WFBR zal presenteren hoe zij reststroom valorisatie zien, aanpakken en welke tools ze ontwikkelt hebben binnen verschillende samenwerkingsprojecten, inclusief concrete voorbeelden en mogelijkheden tot samenwerking in de toekomst. 

De testfaciliteiten zullen hun mogelijkheden schetsen rondom reststroom valorisatie en opschaling. 

Tevens zal een paneldiscussie de mogelijkheid geven om o.a. opportuniteiten, valkuilen, uitdagingen, en het belang van samenwerking in de keten te bespreken. 

Met dit evenement willen we partijen bij elkaar brengen die elkaar inspireren en samen de volgende stap in reststroom valorisatie kunnen zetten.

We zullen het programma twee keer aanbieden. Dit geeft u de mogelijkheid om aan te sluiten van 9 tot 13u of van 12 tot 16u met een gezamenlijke netwerklunch.

Voor wie?

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd speciaal voor: 

  • Voedselverwerkers die interesse hebben om reststromen te verwaarden of al hiermee bezig zijn en op zoek zijn hoe ze de volgende stap kunnen zetten. 
  • (Technologie)bedrijven met een technologie die kan worden ingezet bij valoriseren van reststromen. 
  • Voedselverwerkers en afzetters die interesse hebben om geupcyclede ingrediënten/producten te gebruiken in hun portfolio. 
  • Retailers die mooie en lekkere producten, gemaakt vanuit reststromen op willen nemen in hun assortiment. 
  • Reststroom enthousiastelingen.

Locatie

Food Tech Brainport
Scheepsboulevard 3
5705 KZ Helmond

Dit evenement is het eerste in een reeks van drie evenementen, die de komende maanden bij verschillende Field Labs zullen plaatsvinden. Andere thema’s die aan bod zullen komen zijn automatisering en gezonde inhoudsstoffen in voeding.

Blijf op de hoogte

No item found
Bekijk alle nieuwsberichten