Sallcon eerste partner subsidiecalculator

21-02-2013 \\ Innofood nieuws
 

Deze maand is de Subsidiecalculator.nl gelanceerd met Sallcon Werktalent als eerste partner. Het resultaat van de samenwerking is een online tool waarmee organisaties uit de regio Deventer snel kunnen berekenen voor welke financiële subsidievoordelen zij in aanmerking komen. Ook geeft de calculator informatie over de regelingen en de te ondernemen acties om de subsidies aan te vragen.

Doel van de subsidiecalculator was voor bedenker en ‘subsidioloog’ van het UWV, Ronald van Ammers, om de wereld van subsidies en regelingen helderder te maken voor werkgevers die werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt willen aannemen. “Ik wilde dat een werkgever zelf eenvoudig kan berekenen voor welke werknemers hij subsidie kan ontvangen.” Deze visie sluit aan bij de werkwijze van Sallcon Werktalent die in 2008 al samen met Brouwers Accountants een papieren subsidiewijzer had opgesteld.

Handzame rekenmodule
“We zochten echter naar een nog handzamere rekenmodule zodat werkgevers zelf, zonder tussenkomst van een adviseur, een objectieve berekening kunnen maken”, vertelt Talitha van den Elst, operationeel directeur bij Sallcon Werktalent. “Dit om werkgevers explicieter de economische voordelen van MVO te laten ervaren. Zeker belangrijk gezien de huidige discussie rondom de banenquotum gehandicapten. We willen laten zien dat deze quotum naast eventuele verplichtingen ook kansen biedt als het gaat om efficiënte bedrijfsvoering. Het antwoord hierop is gevonden met de subsidiecalculator.nl.” Uiteraard kunnen organisaties voor persoonlijk advies nog steeds terecht bij Sallcon Werktalent. De Werkgeversdesk helpt organisaties graag bij het benutten van de kansen.

25 maart – avond vol subsidieadvies
Vanwege de lancering van de subsidiecalculator organiseert Deventer Scoort, de Social Community voor MVO organisaties, in samenwerking met Brouwers op 25 maart een subsidieavond vol met adviezen van de Brouwers accountants en Subsidioloog Ronald van Ammers. Met zeer interessante praktijkvoorbeelden, die werkgevers en P&O’ers niet willen missen. Meer informatie op Deventer Scoort opgave via info@deventerscoort.nl

 

Bron: Cedris