SAB Catering breidt Fairtrade assortiment uit

23-10-2013 \\ Innofood nieuws

SAB Catering start tijdens de Fairtrade@Work week met de omzetting van het zoetbeleg naar het zoetbeleg van Fair Trade Original. In deze week, die wordt gehouden van 28 oktober tot en met 1 november, zal SAB Catering starten met het aanbieden van Fair Trade producten als hagelslag, jam, chocoladepasta, pindakaas en honing. Het streven is dat eind december van dit jaar in alle 250 SAB-restaurants uitsluitend Fairtrade zoetbeleg te koop is.

De Fairtrade@Work campagne is een initiatief van Stichting Max Havelaar, die het bedrijfsleven stimuleert om meer Fairtrade producten op het werk te gebruiken. Tijdens de Fairtrade@Work week staat in de 250 restaurants van SAB Catering een Thaise curry soep, gemaakt van Fairtrade kokosmelk, op het menu. De lunchgebruikers maken bij aankoop van deze soep kans op een big fair bag. Naast de introductie van het nieuwe assortiment zoet broodbeleg van Fair Trade Original wordt tijdens deze week ook het huidige aandeel Fairtrade producten, als bananen, chocolade, peper en zout, extra gepromoot.

‘Inspelen op de groeiende vraag naar eerlijke producten en ons eigen streven naar uitbreiding van duurzame producten, liggen aan deze beslissing ten grondslag. Daarbij biedt het ons de kans om bij te dragen aan een betere toekomst voor de boeren in ontwikkelingslanden, die een eerlijke prijs ontvangen voor hun producten.’, aldus Judith Veerman, productmanager SAB.

Duurzame keuze
Volgens Judith Veerman is SAB Catering trots op deze toename van Fairtrade producten in haar bedrijfsrestaurants. ‘Met dit grotere aanbod aan Fairtrade producten, waaronder ook ons eigen Fairtrade koffiemerk Pure Moments, kunnen wij onze gasten en opdrachtgevers vaker laten kiezen voor duurzaam eten en drinken.’

Bron: SAB Catering