Ruumpol vertrekt als topman ForFarmers

29-03-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

ForFarmers heeft vandaag bekend gemaakt dat de algemeen directeur van ForFarmers Bert-Jan Ruumpol 30 april 2014 zijn functie in goed onderling overleg met de raad van commissarissen neerlegt. Bert-Jan Ruumpol is sinds begin 1991 in dienst van ForFarmers en haar rechtsvoorgangers. Sinds begin 2003 is hij algemeen directeur en voorzitter van de directie van ForFarmers. Onder zijn leiding heeft ForFarmers haar koers gewijzigd en is ForFarmers uitgebouwd van een regionale coöperatie naar een internationale onderneming.

De raad van commissarissen zal op korte termijn starten met het zoeken naar een opvolger. Hierdoor kan er een zorgvuldige keuze worden gemaakt en kan deze ook door Bert-Jan Ruumpol worden ingewerkt. Bert-Jan Ruumpol zal ook na het einde van het dienstverband nog minimaal twee jaar als adviseur van de raad van commissarissen en de directie van ForFarmers beschikbaar zijn.

Bert-Jan Ruumpol: “Ik heb bij mijn aftreden volgend jaar bijna 25 jaar met veel plezier voor ForFarmers gewerkt. Ik zal mijn uiterste best doen om ook van 2013 een succesvol jaar voor ForFarmers te maken. Verder zal ik mijn opvolger alle steun geven voor een goede start. Na mijn aftreden bij ForFarmers zal ik andere bedrijven adviseren en mogelijk met een aantal commissariaten bezig gaan.”

Jan Markink, Voorzitter van de raad van commissarissen: “Wij hebben begrip voor het besluit van Bert-Jan Ruumpol. Wij zijn hem dankbaar voor wat er de afgelopen jaren door de onderneming is gepresteerd. Samen met zijn team is een basis gelegd voor een veelbelovende toekomst van ForFarmers. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling, de groei en het succes van de onderneming sinds hij in 2003 algemeen directeur werd”.

Gezien de afspraken die met Bert-Jan Ruumpol zijn gemaakt met betrekking tot zijn terugtreden en zijn beschikbaarheid als adviseur heeft de raad van commissarissen er vertrouwen in dat op deze wijze verder gebouwd kan worden aan het succes van ForFarmers.

 

Bron: For Farmers