Ruim 22.000 picknickers breken in Twente wereldrecord

03-02-2014 \\ Innofood nieuws

 

  

Op zondag 22 juni wereldrecord breken en ‘verantwoord’ picknicken

Op zondag 22 juni 2014 (12.00 – 15.00 uur) organiseert Irisvisie samen met vele partners in de regio de Twente Picknick. Alle Twentenaren worden opgeroepen om naar Enschede te komen voor de wereldrecordpoging picknicken. Het record is op dit moment met 22.232 deelnemers in handen van Lissabon. Daarnaast staat deze picknick in het teken van groene en duurzame innovaties met een belangrijke nadruk op ‘verantwoord’ picknicken.

Ontmoeten – Ontdekken & Beleven

Op het wereldrecord-picknickterrein worden themapleinen ingericht rond de centrale thema’s Eten van Dichtbij, Gezond Leven, Natuurlijke Energie en Twente Beleven. Zo kan de bezoeker op laagdrempelige manier onder andere meer te weten komen over : Oorsprong van ons eten. Genieten van streekproducten. Bewust met afval. Nieuwe kijk op energie. En nog veel meer. Een bruisend initiatief gericht op duurzame groene innovat ies in de regio. Het evenement voor jong en oud.

Business Picknick

Voorafgaand aan het wereldrecord is de Business Picknick. Deze is bedoeld voor ondernemers en ondernemende managers, vertegenwoordigers van overheden en andere belanghebbende organisaties. Maar ook om te genieten met familie en vrienden en om daarna op de wereldrecordpicknick kennis te maken met vele groene innovaties in Twente.

Gratis publieksentree wereldrecordpicknick

De entree voor het wereldrecord is gratis en gaat op basis van (voor)inschrijving. In de loop van 2014 worden picknickarrangementen, gereserveerde picknicktafels en andere picknickmogelijk – heden tegen aantrekkelijke tarieven aangeboden. Binnenkort meer over deze mogelijkheden.

De organisatie is in handen van Irisvisie en wordt mede mogelijk gemaakt door onder meer Johma Salades, provincie Overijssel, Twente Milieu en Twents Bureau voor Toerisme.

Met deze picknick gaan we voor een groene regio. Wilt u daaraan een bijdrage leveren? Dat kan!

Geïnteresseerden met vragen over inhoud, voor deelname of interesse als sponsor kunnen mailen naar info@irisvisie.nl. Kijk voor meer informatie op www.twentepicknick.nl

  

Klik hier voor de flyer