Rouveen Kaasspecialiteiten brengt Kroningskaas op de markt

19-04-2013 \\ Innofood nieuws

 

Afbeelding

D

 

 

Rouveen Kaasspecialiteiten ontwikkelt in recordtempo een vorstelijke blauwader.

Sinaasappeltjes. Appeltjes van Oranje. Maar ook basilicum, omdat het een koningskruid is. Uiteindelijk werd het een unieke blauwader met oranje zuivel. In de kantine van Rouveen Kaasspecialiteiten hing vrij vlot nadat koningin Beatrix bekend gemaakt had afstand te doen van de troon een briefje. Hierop werd medewerkers gevraagd om met een goed idee voor een speciale kaas te komen. Een kaas die de aanstaande kroning luister bij kan zetten. Begin april maakt Nederland kennis met het resultaat: de Kroningskaas.

Het ontwikkelen en produceren van bijzondere kazen is Rouveen Kaasspecialiteiten wel toevertrouwd. Het assortiment staat bol van kleurrijke speciaalkazen. Er werd al eerder een oranje kaas gemaakt, voor het WK voetbal. Ook seizoens- en themakazen als de Aspergekaas en Pittoresque Voyage komen uit de koker van Rouveen Kaasspecialiteiten. Toch spant deze kaas de kroon. Puur vanwege de tijdsdruk die het met zich meebrengt’, zegt productontwikkelaar Daniëlle de Bruin. ‘Een nieuwe kaas ontwikkelen op zo’n korte termijn is een hele uitdaging. Vlak na de bekendmaking van het nieuws zijn we aan de slag gegaan met het idee van een van de medewerkers. Zijerveld Cheese uit Bodegraven, ook hofleverancier, is onze partner in dit traject. We willen een unieke kaas maken die vanaf april in de winkels ligt. Snel schakelen is dus het devies. Spannend, maar flexibiliteit zit ons in het bloed. De Kroningskaas is in heel Nederland verkrijgbaar.

Rouveen Kaasspecialiteiten draagt sinds 2005 het predikaat hofleverancier. Dat betekent niet alleen dat het bedrijf meer dan honderd jaar bestaat, maar ook dat er een zeer goede reputatie in de regio is opgebouwd. Kenmerkend aan Rouveen Kaasspecialiteiten is de betrokkenheid van de medewerkers en de melkveehouders. Directeur Ben Wevers vertelt: ‘Met ons project Gezond SamenWerken stimuleren wij onze medewerkers zich te ontwikkelen op verschillende gebieden bijvoorbeeld: vakinhoudelijk, persoonlijke ontwikkeling, gezonde levensstijl en duurzaamheid. Met het project Rouveen Gewoon Duurzaam kijken we naar de hele coöperatie, van melkveehouder tot medewerker en van kaas tot consument. Bewust samenwerken aan een eerlijk product. Dat samenwerken komt ook in de Kroningskaas naar voren: een goed idee van een van onze medewerkers heeft geleid tot deze speciale Kroningskaas. De snelheid van handelen tussen productontwikkeling, de afdelingen en onze afnemer Zijerveld maakte dat het haalbaar werd in zeer korte tijd. Het zijn allemaal tekenen van een gezonde coöperatie. Eén om trots op te zijn.’