“Robotiseren van het verpakken van levensmiddelen”

09-10-2013 \\ Innofood nieuws

Op 8 november 2013 houden PAVO en NVC de bijeenkomst ‘Robotiseren van het verpakken van levensmiddelen’

 

Robotiseren van het verpakken van levensmiddelen

Er ontstaan steeds meer mogelijkheden om robots in te zetten voor het verpakken van levensmiddelen. Naast het palletiseren van producten worden robots steeds vaker ingezet voor het in- en uitpakken van individuele producten (pick&place). Belangrijke aspecten die een rol spelen zijn prijs en kwaliteit van productie. Waar liggen de kansen en wat zijn de valkuilen?

Tijdens deze bijeenkomst hoort u over de laatste ontwikkelingen over robotiseren en automatiseren. Met als doel efficiënter en tegen lagere kosten levensmiddelen te verpakken. Daarna volgt een rondleiding bij Bel Leerdammer in Wageningen. Hier ziet u hoe dit bedrijf haar verpakkingslijn d.m.v. robots heeft gerealiseerd. U krijgt een actueel overzicht van efficiënte verpakkingstechnieken en hoe u deze in uw bedrijf zou kunnen toepassen.

 

NVC (opgericht in 1953) is de vereniging van bedrijven die het belang erkennen van verpakken als activiteit binnen de gehele supply chain van verpakte producten. Het NVC lidmaatschap, de projecten, informatiediensten en de opleidingen stimuleren het continu verbeteren van het verpakken.

 

De bijeenkomst richt zich specifiek op managers en staffunctionarissen in de voedingsmiddelenindustrie die met productie, automatisering, productontwikkeling en kwaliteit te maken hebben.

 

Klik hier voor het volledige programma en om u aan te melden