Rabobank: ‘Forse groei AH door online’

11-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

 

AMSTERDAM – Voor de Rabobank is het klip en klaar: Albert Heijn staat op het punt een nieuwe groeistuip in te zetten. Het wapen: online-bestellen.

 

De bank baseert zich op een rapport over de marktleider dat donderdag verschijnt. Financieel Rabo-analist Patrick Roquas duidt in de Financieele Telegraaf dat momenteel de grootste revolutie in het Nederlandse supermarktlandschap plaatsheeft, sinds Albert Heijn een paar jaar geleden de machtsverhoudingen in de sector op zijn kop zette en meer dan andere supermarktbedrijven is gaan verdienen. “Daarna is een consolidatie in de markt ontstaan.”

Vlucht vooruit
Als enige van alle grote supermarktketens is de marktleider klaar om te groeien op internet. ‘De strijd is al gestreden, alle voorbereidingen zijn gedaan, maar de buit is nog niet binnen’, stelt de bank. In de foodretailsector zijn echter niet alle meningen eensluidend over de vlucht vooruit van de Zaanse supermarktformule. Ondanks eerdere positieve geluiden van topman Sander van der Laan over de recent geopende afhaalpunten, valt er bij branchegenoten nog wat scepsis te bespeuren. “Niet alles wat AH aanraakt veranderd in goud”, stelt een algemeen directeur van een concurrerende formule tegenover Levensmiddelenkrant.

 

 

Bron: Levensmiddelenkrant