Qizini introduceert magnetrontosti

16-11-2013 \\ Innofood nieuws

 

Met smaak bereid

Qizini introduceerde onlangs de Microwave Tosti, een nieuw product in haar ready to heat-assortiment. In minder dan 2,5 minuten is de tosti bruin en knapperig. De tosti is in de smaken ham cheese en spicy meat verkrijgbaar.

Duurzaamheid is voor Qizini heel natuurlijk. Bij het bereiden van broodjes en sandwiches heeft ze de volgende initiatieven genomen op dit gebied:

Duurzaam gevangen tonijn
Voor de tonijn sandwich en -baguette, gebruikt men alleen dolfijnvriendelijk gevangen tonijn. Dat houdt in dat de tonijnvissers voorkomen dat ze tijdens het vissen, dolfijnen in hun net krijgen.

Uiteraard scharreleieren
Natuurlijk neemt Qizini geen eieren uit een legbatterij, maar kiezen ze altijd scharreleieren.

Caring Dairy
Er worden alleen natuurgerijpte kazen gebriolt en men ondersteunen Caring dairy: zuivel met zorg.

FSC cardboard
Alle kartonnen verpakkingen voldoen aan de eisen van FSC.

Sustainable palmolie
Qizini stimuleert leveranciers om te kiezen voor duurzame palmolie. Daardoor helpen ze illegale kap van regenwoud tegen te gaan. Uiteindelijk streeft Qizii naar producten zonder palmolie.

Alleen natuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen
Kunstmatige en natuuridentieke stoffen vervangen ze samen met hun leveranciers zoveel mogelijk door natuurlijke varianten.

Progressief beleid gericht op reductie e-nummers. Alle e-nummers zijn toegestaan door de EU, maar Qizini weert e-nummers met mogelijk slechte gevolgen voor de mens. Dit is een continu proces, waarbij alle laatste ontwikkelingen nauwlettend worden gevolgd.