Puratos lanceert Easy Oergranen CL voor nostalgisch lekker brood

06-02-2013 \\ Innofood nieuws

 

 
Zevenbergen – “Productvernieuwing is één van de belangrijkste aandrijvers van de bakkerijmarkt. Specifieke granen met een lange geschiedenis worden ook wel oergranen genoemd. Oergranen geven veel smaak af,” aldus Marco van Scheijndel, baktechnisch adviseur Puratos in Nederland.
 
Meer met minder
Consumenten willen meer met minder, zo vertelt ons één van de Top 10 trends voor 2013 door Innova Market Insights gepubliceerd (bron: www.innova.com). Puratos volgt dagelijks de trends in voeding, voert regelmatig consumentenonderzoek uit en heeft inmiddels wereldwijd meer dan 150.000 smaakonderzoeken verricht. In deze onderzoeken komt naar voren dat de consument vraagt naar nieuwe producten, smaken en verhalen, die inspelen op hun dagelijkse behoeften. Innovatie is de stuwende kracht van Puratos. Dat is de reden waarom Puratos het ambacht een nieuw meergranenbrood brengt, gemaakt met diverse oergranen.
 
Nostalgische smaak
Al sinds 1919 levert Puratos ingrediënten, technologieën en oplossingen aan bakkers, patissiers en chocolatiers. Puratos kent een unieke manier van werken dankzij haar voortdurende conversatie met haar klanten en de consument. Dit biedt de kans om technologieën en ervaringen van over de hele wereld in nieuwe producten en ontwikkelingen te verwerken. Met bijvoorbeeld de Easy Oergranen CL worden eenvoudig overheerlijke meergranenbroden gemaakt van oergraansoorten met een onderscheidende nostalgische smaak. De consument geniet zo van de heerlijke smaak van o.a. spelt, kamut en quinoa. Uit externe baktesten blijkt dat met Easy Oergranen CL prima broden worden gebakken met een mooie bakaard. Het prima verwerkbare deeg kent een hoge tolerantie en is tevens goed verwerkbaar in een punten- of bollenkast.
 
Clean Label
De behoefte van de consument aan producten zonder toevoegingen en conserveringsmiddelen groeit. Puratos hecht veel waarde aan de combinatie van gezondheid en eetgenot. Clean Label staat volgens Puratos voor de unieke balans tussen verschillende gezondheidsaspecten en zorgt voor een compleet meer verantwoord product: geen toegevoegde E-nummers, geen kunstmatige smaakversterkers en uiteraard 1,5% zout (op totaal bloem/meelgewicht). Daarnaast is een brood van Easy Oergranen CL lactose vrij.