“Promotie Vlaamse streekproducten in buitenland kan beter”

01-09-2013 \\ Innofood nieuws

 

De Vlaamse minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) heeft het initiatief genomen voor een nieuw samenwerkingsmodel om streekproducten beter te promoten in het buitenland. “Momenteel promoot Vlaanderen zijn streekproducten in verdeelde slagorde”, zei de minister tijdens een reeks bedrijfsbezoeken in West-Vlaanderen.


Bourgeois wil de streekproducten in de kijker zetten tijdens onder meer buitenlandse zendingen en beurzen en ook buitenlandse marketingcampagnes opzetten. Hij wil daarvoor een nieuw model opzetten met Toerisme Vlaanderen, Flanders Investment & Trade, het Vlaamse Centrum voor Agro en Visserijmarketing, Horeca Vlaanderen, Vlaanderen Lekkerland en de voedingsfederatie Fevia. Het initiatief wordt wellicht tegen eind september opgestart. In een latere fase kunnen eventueel ook individuele bedrijven aansluiten in het samenwerkingsverband.

Om de bedrijven en de streekproducten beter te leren kennen, bezocht de minister vrijdag drie familiale voedingsbedrijven: Poppies International, Biscuiterie Jules Destrooper en Mestdagh Artisan. “Die familiale bedrijven vormen een sterke economische factor. Met deze bezoeken komen we luisteren hoe ze hun producten op de wereldkaart zetten, maar we luisteren ook naar hun problemen”, besluit de minister.

Bron: VILT