Primeur: Sliding Cool Wall van ETTC Holten

17-03-2014 \\ Over onze leden

 European Truck en Trailer Care, het zusterbedrijf van Müller Fresh Food Logistics dat voor het merendeel services verleent aan derden, toont op Transport Compleet een koeltrailer met een nieuw, ingenieus systeem waarmee de laadruimte uitermate flexibel opgedeeld kan worden. De inzet van de betreffende trailer wordt daardoor voor planners een stuk makkelijker.

Tussenwanden in trailers zijn allesbehalve nieuw. Maar de wanden die we nu kennen, staan dwars op de rijrichting en kunnen in veel gevallen wat verder naar voren of achteren verschoven worden in de trailer. ETTC uit Holten heeft een systeem bedacht waarbij met drie compartimenten van flexibele inhoud wordt gewerkt. Een lange wand, die een standaard dikte heeft van 40 mm, loopt van voren naar achteren, parallel aan de zijwanden. De wand loopt precies in het midden over de laadvloer. Aan de rechterkant, ten opzichte van de rijrichting, wordt wel een traditionele scheidingswand aangebracht: haaks op de rijrichting en met de mogelijkheid die traploos langs het plafond te verschuiven. De trailers hebben de normale inwendige laadhoogte van 2,70 meter.

Het nieuwe aan de vinding van ETTC is dat de lange wand over de lengte, in vier delen van drie meter tegen de linker zijwand geschoven kan worden. Deze wand loopt dus in de lengte en deze kan in delen overdwars verschuiven. Hierdoor kan een uiterst flexibele laadruimte ontstaan met een vriesgedeelte en een gekoeld gedeelte. Er is daardoor zelfs een derde laadruimte beschikbaar voor bijvoorbeeld droog fust.

Lees hier het volledige artikel in Transport Online