Primeur: Ecover maakt verpakking van plasticafval uit zee

21-03-2013 \\ Innofood nieuws

De zee ligt vol met afval. Ecover, de Belgische producent van ecologische was- en reinigingsmiddelen, werkt aan een nieuwe duurzame verpakking waarin dit plastic verwerkt wordt. Het gaat om een baanbrekend recyclingprogramma.

Het Belgische bedrijf werkt hiervoor samen met plasticfabrikant Logoplaste. Ze gaan plastic dat vergaard is uit de zee combineren met een plastic dat gemaakt is uit suikerriet. Dit wordt weer gecombineerd met gerecycled plastic. De bedrijven hebben hiermee een wereldprimeur voor verpakkingen. De producten met deze verpakking zullen volgend jaar in de verkoop gaan.

Er zijn nog geen details bekend over de hoeveelheid ‘zee-plastic’ die gebruikt wordt in de verpakking. Philip Malmberg, directeur van Ecover, is erg enthousiast over het initiatief: ‘We weten nog geen exacte cijfers, maar we hopen vissers te stimuleren om bij het initiatief aan te sluiten en zo een bijdrage te leveren aan het schoonmaken van de zee. We willen zo veel mogelijk ‘zee-plastic’ in de verpakkingen verwerken.’

Bron: The Guardian / Biojournaal