#Polderhack Hacken voor een slimmer en beter voedselsysteem

22-10-2013 \\ Innofood nieuws

 

Vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober 2013 is de première van de PolderHack tijdens de Dutch Design Week. Een tweedaagse hackathon waarin dataridders, designers, boeren, ambtenaren en creatievelingen zij aan zij strijden om met Open Data, informatiebronnen en kennis ons voedselsysteem slimmer en beter te maken. We dagen een ieder uit om mee te doen met de hackathon.

 

Voor wie?
Agri meets Design nodigt iedereen die affiniteit heeft met voedsel, open data of apps en die iets wil bijdragen aan een beter, gezonder en groener voedselsysteem om mee te komen hacken.
Data
De Agri meets Design PolderHack biedt een bijzondere collectie Open Data bronnen en houdt challenges op het gebied van Handel, Voedsel, Leefomgeving, Boerderij en Mest.
De Rijksoverheid stelt visserij data beschikbaar over wat en waar er gevist mag worden. Dienst Regelingen stelt data beschikbaar waarmee je kunt gaan stoeien met bedrijfsdata van boeren. Er is verse data speciaal voor de Groenten+Fruit Data Challenge, maar ook data van gewaspercelen van alle boeren en data over het leven op de boerderij o.a. indicatoren duurzaamheid en mestgebruik. Bekijk beschikbare data hier.
Polderhack
Waar kun je aan denken bij de Polderhack? Nou, bijvoorbeeld: Hoe kun je met slimme hacks zorgen dat boeren hun land beter gaan gebruiken en slimmer gaan produceren?
Of er minder (of geen) voedsel wordt weggegooid?
Of dat wij meer groenten en fruit gaan eten?
Of misschien bedenk je wel hele slimme toepassingen voor de visserij?
Kortom: hacks zijn slimme toepassingen van open data, apps, visualisaties of het internet. En in deze marathon heb je wel hele bijzondere data tot je beschikking!
Locatie
High Tech Campus Eindhoven, The Strip Conference Center
Inspiratie
Voor onze hackathon ging een hacker op bezoek bij een boer. Beleef deze bijzonder ontmoeting tussen een dataridder en pieperboer:

 

 

Kijk voor meer informatie ook op www.agrimeetsdesign.com/polderhack

Partners van de PolderHack zijn: Dienst Regelingen, AppsforAgri, LEI, Frugicom en MAD.
 
Agri meets Design
De PolderHack is onderdeel van Agri meets Design en wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking van ZLTO, Capital D, Provincie Noord-Brabant en het Ministerie van Economische Zaken.