PLUS meldt forse omzetstijging van kippenvlees met Beter Leven ster

23-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

PLUS introduceerde op 3 december Hollandse Beter Leven kip, die voldoet aan het Beter Leven kenmerk 1-ster van de Dierenbescherming. De omzet van dit kippenvlees met extra aandacht voor dierenwelzijn is bijna vijf keer zo groot als de omzet van het alternatief dat tot die tijd in de winkel lag.

‘Het aandeel in onze omzet van producten met een toegevoegde waarde op dierenwelzijn stijgt’, meldt commercieel directeur Eric Leebeek. ‘Blijkbaar wordt de mogelijkheid om te kiezen voor meer dierenwelzijn gewaardeerd door de consument, en is een aanzienlijk deel van hen ook bereid hier iets meer voor te betalen. Wij hebben de intentie om stapsgewijs een breder aanbod verantwoord kippenvlees te presenteren. Daarbij zijn wij echter niet alleen afhankelijk van de vraag van de consument, maar ook van het beschikbare aanbod.’

PLUS is sinds begin december op allerlei manieren actief met de Beter Leven kip. Het Beter Leven kippenvlees is van Hollandse herkomst en het assortiment is uitgebreid met kippenvleugels en kipfiletblokjes. Het Beter Leven kenmerk is veel duidelijker zichtbaar op het nieuwe etiket en in het schap. Ook wordt het kippenvlees actief gepromoot, zowel landelijk als door de lokale PLUS ondernemers.

Bron: PLUS