Plukon en Two Sisters Storteboom aan de slag met ‘de Kip van Morgen’

02-08-2013 \\ Innofood nieuws

Plukon en Two Sisters Storteboom, de twee grootste Nederlandse pluimveeslachterijen, zijn druk doende om invulling te geven aan het concept ‘de Kip van Morgen’. Het duurzamer geproduceerde pluimveevlees moet vanaf 2015 in de schappen van de Nederlandse supermarkten liggen. Er vinden al gesprekken plaats met supermarkten en met pluimveehouders die voor het concept moeten produceren.

Plukon wil in één keer overschakelen op een nieuw, trager groeiend vleeskuiken. Het bedrijf acht het niet zinvol om te gaan experimenteren met de huidige rassen in een lagere hokbezetting. De eerste proeven die met het nieuwe ras gedaan zijn, bieden perspectief. Het antibioticaverbruik is laag. Plukon verwacht de vraag naar vlees onder het concept ‘de Kip van Morgen’ zonder meer in te kunnen vullen.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) wil de productievoorwaarden voor ‘de Kip van Morgen’ graag inbedden in het GlobalGap kwaliteitssysteem. Daar is LTO/NOP niet onverdeeld enthousiast over aangezien het supermarkten de mogelijkheid biedt om het pluimveevlees voor het concept uit het buitenland te halen.

Bron: Boerderij Vandaag