Pilsner Urquell introduceert horizontaal biertappen in Nederlandse horeca

16-05-2013 \\ Innofood nieuws

 
Traditionele Tsjechische manier van tappen in een eigentijds jasje
 
Kwaliteitsbiermerk Pilsner Urquell wil Nederland laten kennismaken met de traditionele manier van tappen zoals dat gebeurt in authentieke cafés in Tsjechië. Hiervoor introduceert het biermerk een speciale Tsjechische biertap in de Nederlandse horeca. Bijzonder aan deze biertap – naast het karakteristieke uiterlijk – is de zwenkkraan die horizontaal beweegt in plaats van verticaal zoals in Nederland gebruikelijk. De unieke zwenkkraan geeft de bartender meer controle om het bier op de door hem/haar gewenste wijze te tappen. Afgelopen dinsdag konden de ruim 50 deelnemers aan de Pilsner Urquell Master Bartender competitie 2013 de nieuwe biertap uitproberen. Zij zullen zich het tappen met deze zwenkkraan binnen korte tijd eigen moeten maken om kans te maken uitgezonden te worden naar de internationale finale van de Master Bartender competitie.
 
      
De nieuwe authentieke Tsjechische tapzuil is met zijn bijzondere uiterlijk een opvallende verschijning op de bar. Het tappen met de zwenkkraan vereist echter de nodige ervaring en vraagt om een getrainde bartender. De zwenkkraan zorgt ervoor dat de bartender meer controle heeft over de manier van tappen, waardoor een optimaal tapresultaat bereikt kan worden. De bartenders die het vakmanschap onder de knie hebben, garanderen de beste kwaliteit van het originele bier uit Pilsen. Bierliefhebbers waarderen de biertap omdat deze op positieve wijze bijdraagt aan de bierbeleving.
 
 
              
 
 
Pilsner Urquell Master Bartender 2013
Pilsner Urquell organiseert dit jaar voor de derde keer de Pilsner Urquell Master Bartender in Nederland. In totaal strijden ruim 50 deelnemers in twee regionale voorrondes om een felbegeerde plek in de nationale finale. Op 24 juni mag West-Nederland aftrappen met de regionale finale. De dag erna, 25 juni, volgt de regionale finale voor Oost-Nederland. De bartenders zullen onder het toeziend oog van een vakkundige jury hun kennis, kunde en passie voor de kwaliteitsbehandeling van bier in het algemeen en het merk Pilsner Urquell in het bijzonder tonen. Dit jaar zullen de deelnemers tijdens de nationale finale hun vaardigheden moeten tonen met de nieuwe Pilsner Urquell biertap. De uiteindelijk winnaar mag zich “Master Bartender Nederland 2013” noemen en gaat door naar de internationale finale in Pilsen op 4 oktober.
 
Perfect tappen en presenteren van kwaliteitsbier
De Master Bartender is één van de grootste competities op biergebied. Hiermee wil het premium biermerk Pilsner Urquell gastheerschap, de optimale behandeling en het perfect tappen en presenteren van het kwaliteitsbier onder bartenders stimuleren. Hoe zorgvuldig Pilsner Urquell ook is in het brouwen en het transport van haar bier, het is uiteindelijk aan de bartender om zijn of haar gasten een perfect getapte en gepresenteerde Pilsner Urquell te serveren.

Klik hier voor een impressie