Pierre Wind presenteert bewuste cocktails

13-08-2013 \\ Innofood nieuws

                        

                                 

  

Event Less Sugar, No Alcohol van het Vinkje en Trimbos succes

SCHEVENINGEN – Met veel enthousiasme heeft Pierre Wind vandaag twee bewuste cocktails gepresenteerd die voldoen aan de criteria van het Vinkje. Op het Palaceplein in Scheveningen bereidde de bekende televisiekok de Happy Vink en Way of Life. Beide alcoholvrije zomerdrankjes bevatten minder dan 30 kilocalorieën. De presentatie vond plaats tijdens het event Less Sugar, No Alcohol, bedoeld om mensen bewust te maken van hun drankkeuzes.

Calorieën uit suikers dragen sterk bij aan overgewicht. Met name dranken bevatten soms ongemerkt veel suiker. Stichting Ik Kies Bewust adviseert te kiezen voor water, thee of een drank met weinig energie. Dranken met het Vinkje (blauwe cirkel), het Nederlandse keurmerk voor gezondere voeding, bevatten maar liefst een kwart minder suiker dan veel andere frisdranken. Voor wie deze zomer iets bijzonders wil zijn de bewuste cocktails van culinair expert Pierre Wind een verantwoord alternatief.

Recepten
De verfrissende cocktail Happy Vink bestaat uit vanillewater en een dadelmengsel en de Way of Life is gemaakt op basis van maïswater en een mix van komkommer, bleekselderij en mint. Met het nodige rekenwerk zorgde Pierre Wind ervoor dat ze voldoen aan de richtlijnen van het Vinkje. “Mensen drinken van alles, vaak zonder dat ze weten wat er precies in zit. Suikerrijke dranken maken je dik, maar in mijn alcoholvrije cocktails zitten amper 20 kilocalorieën. Ze geven je een kick en zijn heel gemakkelijk thuis te maken met verse producten”, aldus Pierre Wind.

Meer dan duizend mensen proefden dinsdagmiddag in Scheveningen van de Happy Vink en Way of Life. De bewuste drankjes vielen behoorlijk in de smaak. Daarnaast namen voorbijgangers deel aan workshops onder toeziend oog van Pierre Wind en professionele cocktailshakers. Later op de dag vond een wedstrijd plaats. Mensen konden zelf een ‘Vinkje-proof’ cocktailrecept maken. Wina van Dijk uit Uithoorn won met haar creatie Green Passion een workshop voor vier personen bij kookstudio Boerin en de Kok in Amstelveen.

Het Vinkje en Trimbos
Less Sugar, No Alcohol is georganiseerd door Stichting Ik Kies Bewust en Trimbos Instituut. Stichting Ik Kies Bewust probeert de gezondere keuze voor consumenten gemakkelijk te maken. Het Vinkje staat op producten met minder verzadigd vet, suiker of zout. Er zijn twee kleuren: een groene cirkel voor gezondere producten uit de Schijf van Vijf en de blauwe cirkel voor bewuste producten van buiten de Schijf van Vijf. Trimbos Instituut maakt zich met Happy Drinks sterk voor mooie en alcoholvrije dranken die een kick geven. Happy Drinks stimuleert horeca en andere aanbieders het aanbod van alcoholvrije dranken te versterken.