Paul Wilderink uit Haaksbergen IJsvakman van het Jaar

11-02-2013 \\ Innofood nieuws


Paul Wilderink van de gelijknamige ijssalon in Haaksbergen is gisteren tijdens de IJsvak Wedstrijden in Haaften uitgeroepen tot IJsvakman van het Jaar.

 

Wilderink scoorde individueel het hoogst in het combinatie klassement van de wedstrijden om de Gouden IJsspatel (vanilleijs) en de Gouden IJscreatie. De Haaksbergse ijsbereider is nog helemaal beduusd als hij de beker en andere versierselen uit handen van Luc Blok heeft gekregen. ‘Dit is echt super. In ben hier heel blij mee.’ Wilderink werd in 2008 al eens derde in de wedstrijd om de Gouden IJscreatie maar dit voelt pas als een bekroning. ‘Dit is een echte titel. Als je derde bent grijp je er voor je gevoel toch net naast.’

Uit de lucht vallen
De titel kwam voor Wilderink volledig uit de lucht vallen want hij stond niet op het podium bij de besten om de Gouden IJsspatel en ook niet toen de genomineerden voor de IJssalon van het Jaar bekend werden gemaakt. ‘Ik had het daardoor echt niet meer verwacht.’ Dat hij toch de titel in de wacht sleepte komt door een veranderde opzet van de wedstrijden. De titel IJsvakman/vrouw van het jaar is vorig jaar in het leven geroepen toen de opzet van de verkiezing IJssalon van het Jaar veranderde. Net als bij de genomineerden voor de IJssalon van het jaar is het combinatie klassement van de wedstrijden om de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscreatie bepalend.

 

Lees hier het volledige artikel in Misset Horeca