Pak je vitaminen met vers verwerkte groenten

22-02-2013 \\ Innofood nieuws

        

                  

 

Groenten bevatten volop belangrijke voedingsstoffen, of ze nu vers zijn, uit blik, glas of diepvries komen. Na de oogst worden de groenten namelijk direct verwerkt, zodat vitamines en mineralen zoveel mogelijk behouden blijven. Onder de noemer ‘Pak je vitaminen’ brengt GroentenFruit Bureau vers verwerkte groenten vanaf deze week opnieuw onder de aandacht in onder andere 300 supermarkten en op de radio. Met vers verwerkte groenten maak je eenvoudig verrassende gerechten. Zo is het makkelijker elke dag 2 ons groenten te eten. Lekker en gezond. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de Europese Unie.

Met de voedingswaarden zit het goed

Om fit te blijven is het belangrijk voldoende te bewegen en gezond te eten. Groenten uit diepvries, blik of glas zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Ze worden geteeld in de volle grond en pas geoogst als ze rijp zijn. Vers verwerkte groenten bevatten geen conserveringsmiddelen. Binnen circa 5 uur na de oogst zitten de groenten al in hun verpakking. De uitgekiende manier van verwerken zorgt ervoor dat de smaak en voedingsstoffen behouden blijven. Vers verwerkte groenten maken het je gemakkelijk omdat de groenten al zijn voorbereid. Schoonmaken en snijden is niet meer nodig.

Meer informatie over verwerkte groenten op de website

Opwww.versverwerktegroenten.nlvind je volop informatie over groenten uit blik, glas en diepvries. Onlangs is de website uitgebreid met onder meer korte films, die laten zien dat je met vers verwerkte groenten in een handomdraai heerlijke gerechten op tafel zet. Tal van eenvoudige recepten kunnen door middel van de receptenfunctie ‘Kies een recept’worden geselecteerd. De nieuwsbrief voor ‘health professionals’, de poster en folder voor de consument ‘Pak je vitaminen’ zijn op deze website te downloaden.

Vers verwerkte groenten, Lekker en Gezond.

GroentenFruit Bureau is het marketingcommunicatiebureau voor en namens de Nederlandse groente- en fruitsector. Met gerichte campagnes in binnen- en buitenland wordt het imago van groenten en fruit versterkt en de consumptie ervan bevorderd. GroentenFruit Bureau wil een concrete bijdrage leveren aan de volksgezondheid door het stimuleren van de consumptie van de dagelijkse aanbeveling 2×2 (‘2 ons groenten en 2 keer fruit).

 

Bron: Groentenenfruit