Overijssel zag ‘hypermarkt’ over het hoofd

25-07-2013 \\ Innofood nieuws

 

STEENWIJK – De provincie Overijssel is niet van plan om de komst van een hypermarkt bij Steenwijk tegen te houden. Door een fout bij het opstellen van het bestemmingsplan voor het gebied dreigt er nu een schadeclaim voor de gemeente.

Dagblad De Stentor schrijft donderdag dat in 2006 bij het vaststellen van het bestemmingplan voor het gebied langs de A32 het begrip ‘hypermarkt’ over het hoofd werd gezien. Dit terwijl de provincie in andere rapporten al had aangegeven tegenstander te zijn van weidewinkels. Ondanks de eigen bezwaren wil de provincie nu geen tussenmaatregel nemen om de bouw van 30 duizend vierkante meter te voorkomen. Lokale winkeliers hoopten dat met een dergelijk inpassingsplan de komst van het nieuwe winkelcentrum voorkomen kon worden.

Jumbo
De provincie is van mening dat de gemeente Steenwijkerland het lokale bestemmingplan moet aanpassen. In dat geval dreigt echter een schadeclaim van projectontwikkelaar Focus Retail Development . Naar verluidt kan deze oplopen tot 3 miljoen euro. Het bedrijf zei eerder tegen Levensmiddelenkrant met Jumbo rond te zijn voor de vestiging van een mega-supermarkt op het retailpark.

  

Bron: De Stentor / Levensmiddelenkrant