Optimel lanceert Puur: de eerste drinkyoghurt zonder toegevoegd suiker én zonder zoetstoffen

04-07-2013 \\ Innofood nieuws
 
FrieslandCampina neemt voortouw met nieuwe generatie zuivel
 
FrieslandCampina introduceert een geheel nieuwe generatie drinkzuivel: Optimel Puur. De eerste drinkyoghurt in Nederland zonder vet, zonder toegevoegd suiker én zonder zoetstoffen. Deze 100% natuurlijke drinkyoghurt bestaat uit slechts drie ingrediënten: verse magere yoghurt, vruchtensap en natuurlijk aroma. Kijk hier voor een korte uitleg. 
 
 
‘We zijn in de afgelopen jaren steeds meer gewend geraakt aan zoete smaken. Toch is een groeiende groep mensen op zoek naar pure producten, bijvoorbeeld zonder zoetstoffen. Ook zien we dat de vraag naar levensmiddelen die minder suiker bevatten, toeneemt. Zo willen ouders hun kinderen gezonde en minder zoete producten kunnen geven. Optimel Puur is hier een uitkomst voor’, aldus Carola Boer Portfolio Manager Flavoured Drinks.
 
De helft minder zoet
Optimel Puur is de helft minder zoet dan de bekende Optimel drinkyoghurts. Beide varianten bevatten het goede van zuivel zoals calcium, eiwit en vitaminen B2 en B12. Optimel Puur bevat net als de bestaande Optimel drinks 32 kcal per 100 ml. Dat is gemiddeld 50% minder calorieën dan andere dagverse zuiveldranken. Optimel Puur heeft een frisse pure zuivelsmaak met een vleugje fruit. 
           
 
De kunst van het weglaten
In 1998 werd Optimel geïntroduceerd. Destijds was dit de eerste drinkyoghurt in Nederland met 0% vet en zonder toegevoegd suiker en tevens de eerste drinkyoghurt voor volwassenen. Optimel was al snel geliefd en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste drinkyoghurtmerk van Nederland, met steeds meer smaken en varianten. Het motto ‘de kunst van het weglaten’ bleek een succes en wordt nu verder doorgezet. Wat tot nu toe niet mogelijk was, wordt nu, anno 2013, werkelijkheid met de introductie van een nieuwe generatie zuivel: Optimel Puur – geen zoetstoffen én geen suiker toegevoegd en toch een lekkere smaak.
 
Optimel Puur is voor de adviesprijs van € 1,45 verkrijgbaar in drie smaken: bosvruchten, perzik en citrus. De nieuwe drinkyoghurt ligt vanaf 8 juli in vrijwel alle supermarkten van Nederland. Voor meer informatie kijk op www.optimel/puur.