Oplossingen voor een clean label

20-02-2014 \\ Innofood nieuws

Welke mogelijkheden er zijn voor een clean label? Daarover gaat het tijdens een van de sessies op Food Event op 8 april. Daarnaast wordt ook het waarom van een product zonder E-nummers of andere free from-issues besproken.

 

Ons voedsel is nog nooit zo veilig geweest, zeggen voedingsmiddelenproducenten. En het E-nummer geeft aan dat de betreffende stof zelfs door de EFSA is getest en veilig bevonden Toch willen consumenten geen E-nummers.

Gaat de voedingsmiddelenproducent gewild of noodzakelijkerwijs mee in de vraag van consumenten naar een clean label? Vanuit marketingoogpunt is het wellicht zelfs heel aantrekkelijk om een product aan te prijzen dat vrij is van ‘kunstmatige toevoegingen’. Welke ingrediënten en grondstoffen zijn er dan? Op het Clean label-paviljoen tijdens Food Event worden uiteenlopende oplossingen gepresenteerd.

De bovenliggende vraag is of het weghalen van de E-nummers van de etiketten zal helpen het vertrouwen in de industrie terug te winnen. Diverse media en websites worden steeds kritischer over de producten (‘pakjes en zakjes’) van de industrie in het algemeen. Bewerkt voedsel lijkt niet te passen in de hedendaagse tijdgeest. Natuurlijk en authentiek zijn de trends.

Lees hier het volledige artikel in VMT