Op bezoek bij Kapitein Iglo

17-04-2014 \\ Overig nieuws

Euregio – Op maandag 19 mei 2014 zijn belangstellende Nederlandse en Duitse ondernemers uit de foodsector van harte welkom bij levensmiddelenproducent Iglo in het Duitse Reken. Op initiatief van het INTERREG IV-A project ‘2 connect Business’ vindt hier een rondleiding over het complex van Iglo plaats, plus een interactieve workshop over ketendistributie. De organisatie van het bedrijfsbezoek is in handen van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK).

Of het nu gaat om spinazie à la crème of vissticks, bijna iedere consument kent de producten van levensmiddelenproducent Iglo. Om maar te zwijgen over Kapitein Iglo, de witbebaarde kapitein die consumenten vanaf de visstickverpakkingen vriendelijk toelacht. Behalve de grote merkbekendheid gooit het bedrijf binnen de foodsector ook hoge ogen vanwege ketenoptimalisatie. De volledige productieketen van diepvriesgroenten heeft Iglo in eigen beheer: vanaf de oogst tot in de supermarkt. Op maandag 19 mei tussen 11.00 en 17.30 uur kunnen Nederlandse en Duitse ondernemers uit de foodsector met eigen ogen bekijken hoe deze productieketen tot stand komt.

Vanaf de akker tot in het diepvriesmagazijn

Gedurende het bezoek vinden er presentaties plaats over de fabriek en over het landbouwbedrijf van Iglo. De Duitse en Nederlandse deelnemers krijgen tijdens een rondleiding uitgebreid inzicht in de weg die Iglo-producten afleggen, vanaf de akker tot in het diepvriesmagazijn. In een interactieve workshop gaat mevrouw Ute-Bärbel Rangnick van fabur Fachberatung uitvoerig in op de ins en outs van ketendistributie en gebruikt hierbij diverse praktijkvoorbeelden. De bijeenkomst biedt de deelnemers een uitgelezen kans om nieuwe zakelijke contacten te leggen met potentiële partners uit het buurland.

Online aanmelden

Meer informatie over het programma en de sprekers staat online op www.2connectbusiness.nl. Geïnteresseerden kunnen zich hier ook aanmelden of een mail sturen naar veranstaltung@2connectbusiness.de.

2 connect Business

Lead Partner van‘2 connect Business’ is de Kreishandwerkerschaft Borken. Aan Nederlandse kant is de Kamer van Koophandel partner in het project. De andere projectpartners aan Duitse kant zijn de Entwicklungsagentur Wirtschaft van Kreis Wesel, de Euregio Rijn-Waal, de Gesellschaft für Wirtschaftsförderung Duisburg, de Handwerkskammer Düsseldorf, de Kreishandwerkerschaften van de Kreise Wesel en Duisburg, de Niederrheinische IHK en de Wirtschaftsförderung Kreis Kleve GmbH.

De website biedt daarnaast meer informatie over het project ‘2 connect Business’ dat bedrijven ondersteunt bij de stap over de grens door middel van informatievoorziening, adviesgesprekken, bijeenkomsten en individuele subsidies. Ook is het project op Facebook en Twitter (@2connectB) vertegenwoordigd.

Achtergrond

Het project ‘2 connect Business’ wordt in het kader van het INTERREG IV-A programma Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), door de provincie Gelderland en het ministerie van Economische Zaken uit Noordrijn-Westfalen. Het wordt begeleid door het programmamanagement bij de Euregio Rijn-Waal. www.deutschland-nederland.eu.