OP HET MENU: Spice first!

14 juni 2022

🌶Vrijdag 17 juni gaat SFYN naar Rotterdam en duiken we in de wereld van specerijen. Wat weten we eigenlijk over de geurige poeders die in de schappen liggen? Hoe zuiver zijn de potjes met kaneel en kurkuma nou eigenlijk? En hoe smaakt een betere specerijenketen? Om daarachter te komen brengen we een bezoek aan de (130 jaar oude!) specerijenfabriek van Verstegen, én gaan in gesprek met twee nieuwe en ambitieuze specerijenondernemers over hoe zij eigenhandig de handel naar een smaakvoller, duurzamer en transparanter niveau tillen. Want leunen op de VOC-glorie kan niet meer: het is bijzonder dramatisch gesteld met de kwaliteit en kennis van ‘onze’ specerijen. 

💡Samen met de oprichters van Spice First, Eva Dusch en Sophie Fleur Jongebloed, wandelen we door het Nederlandse specerijenlandschap. We stellen kritische vragen en leren hoe we betere keuzes kunnen maken als we boodschappen gaan doen. Uiteindelijk een win-win voor iedereen: smaakvoller eten én bijdragen aan een positieve draai in een van de meest onbesproken voedselketens ter wereld. 

✍🏾 Smaakt dat naar meer? Houd onze socials in de gaten voor de bekendmaking van het programma & schrijf je in via onderstaande link!

Op Het Menu: Spice First! wordt georganiseerd door Slow Food Youth Network Nederland in samenwerking met Spice First.

sfyn spice first

Blijf op de hoogte

No item found
Bekijk alle nieuwsberichten