Online verkoop food knalt omhoog

25-10-2013 \\ Innofood nieuws

  

Bron: Levensmiddelenkrant

Nederland staat Europees gezien op de vierde plaats als het gaat om de verkoop van levensmiddelen via het internet. Binnen drie jaar zal er in Nederland 1,6 miljard euro aan food online worden gekocht, een verdubbeling van de huidige hoeveelheid. Volgens het IGD komt dit vooral door de inspanningen van AH op dit vlak met de Pick Up Points, maar ook door andere retailers zoals Coop en Superdirect.com. Woensdag werd bekend dat ook Hoogvliet in deze markt stapt.

Buitenland
De voorspelling is dat ook her Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland hun online levensmiddelenverkoop gaan verdubbelen. In het VK gaat het nu om 7,1 miljard, dat groeit naar 13,7 miljard euro in 2016. In Frankrijk gaat het nu al om een markt van 5 miljard. In 2016 zal dat 10,6 miljard zijn. Duitsland zal tegen die tijd op 2,5 miljard zitten, nu is dat nog 1,1 miljard euro.

  

NIEUWVEEN – De verkoop van levensmiddelen via internet gaat de komende drie jaar verdubbelen in Nederland naar 1,6 miljard euro. Dat voorspelt onderzoeksbureau IGD.