Onderzoek: visie op goede en gezonde voeding in zorg ontbreekt

22-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

Duurzaamheid en voeding zijn nog geen grote items in de zorg. Er ontbreekt vaak een visie over goede en gezonde voeding. De prijs van voeding is vaak een beslissende factor voor aankoop, terwijl het gebruik van streekproducten in de praktijk niet duurder is.

 

Dit concludeert Stichting Landwaard naar aanleiding van het onderzoek ‘Duurzame streekproducten in de zorg’. Deze stichting zorgt sinds enkele jaren, via de gebiedscoöperatie Oregional, voor de verspreiding van streekproducten bij zorginstellingen in Nijmegen en Arnhem. Naar aanleiding hiervan heeft de stichting een onderzoek laten uitvoeren naar hoe het gebruik van streekproducten verder gestimuleerd kan worden.

 

Voor- en nadelen

Belangrijke voordelen van het gebruik van streekproducten in de zorg zijn de kwaliteit van de producten, de smaak, transparantie over de herkomst, een eerlijke prijs voor producent en afnemer en een goed imago voor de instelling. Daarnaast zijn er volgens Stichting Landwaard ook factoren die het de zorginstellingen moeilijk maken zoals het voldoen aan strenge hygiëne-eisen, voorbewerking, de wijze van aanleveren en de seizoensafhankelijkheid.

 

Lees hier het volledige artikel in Food Hospitality