Onderzoek: Verkrijgbaarheid van geschikte producten probleem voor mensen met een voedseluitdaging

20-06-2013 \\ Innofood nieuws

ZonderMeer magazine, de culinaire glossy voor mensen met een voedseluitdaging, heeft onderzoek gedaan onder mensen die te maken hebben met een voedselallergie of – intolerantie. Alleen in Nederland zijn er ruim 500.000 mensen die dagelijks rekening moeten houden met wat ze eten om te voorkomen dat ze ziek worden. De insteek van het onderzoek was het in kaart brengen waar deze grote groep mensen in het dagelijks leven tegenaan loopt. Het onderzoek maakt duidelijk dat er nog een lange weg te gaan is op het gebied van het vinden en verkrijgen van de juiste ingrediënten, receptuur en inspiratie. En dat er grote behoefte is aan allergievrije (zoete) lekkernijen. Volop kansen dus voor de aanbieders van allergievrije producten.

Onderzoek
37% van de mensen met een allergie heeft te maken met meerdere allergieën waar ze rekening mee moeten houden, waarbij het vermijden van gluten, melk en lactose de grootste uitdaging is. De helft van de respondenten geeft aan dat vooral speciale gelegenheden als verjaardagen en feestjes lastige momenten zijn. Het meeste dat dan geserveerd wordt is niet geschikt voor mensen met een voedseluitdaging. 80% doet het liefst boodschappen bij de gewone supermarkt, maar vind het moeilijk om daar de juiste producten te vinden. En maar liefst 98% is op zoek naar LEKKERE allergievrije brood- en bakproducten. Ook blijkt dat suikervrij eten erg in opkomst is. Ondanks dat er geen suikerallergie bestaat, wenst maar liefst 73% van de doelgroep meer suikervrije producten en recepten. Dat sluit helemaal aan bij de huidige trend dat mensen veel bewuster omgaan met wat ze eten. De meest gewilde allergievrije producten zijn gebak, chocolade, brood, toetjes, zoet beleg, vlees beleg, koekjes, pasta en snoep.

Stevie Ann
In het zomernummer van ZonderMeer magazine dat vanaf 20 juni in de winkel ligt, zijn alle onderzoeksresultaten te lezen. In dat nummer ook een interview met zangeres Stevie Ann, waarin ze vertelt hoe zij als kind in het ziekenhuis belandde door het eten van pap. En hoe ze nu omgaat met haar allergie voor tarwe, rogge, haver en gerst. Verder groenten van het seizoen, 50 recepten voor elke gelegenheid om je vingers bij af te likken, shoppingpagina’s met producten waar we hebberig van worden, traktaties, heerlijke creatieve recepten voor kinderen, inspiratie van tv-kok Annabel Langbein (24Kitchen) en Jesse van de Velde (auteur van de bestseller Voor altijd jong), een interessant achtergrondverhaal over histamine in voeding, allergievrije vakantietips, boekbesprekingen en nog veel meer….

Feestje voor het hele gezin
ZonderMeer magazine is inmiddels een gevestigde naam voor mensen met een voedseluitdaging. Het is de allereerste culinaire glossy speciaal voor de grote groep mensen die te maken heeft met een voedselallergie- of intolerantie en staat boordevol recepten, achtergrondverhalen, reportages, tips en trics en laat zien hoe je, ondanks je voedseluitdaging, van elk eetmoment een feestje voor het hele gezin kunt maken. Het is het enige blad dat je niet vertelt wat er allemaal niet mag, maar juist wat je wél mag als je bepaalde ingrediënten niet kunt of wilt gebruiken. In Nederland is het magazine sinds begin vorig jaar op de markt. En vanaf dit nummer ook verkrijgbaar in België. Een nieuwe mijlpaal en goed nieuws voor mensen met een voedseluitdaging in België.

Eet leef en geniet, ook met en voedseluitdaging. Dan kan met ZonderMeer magazine. In Nederland én België.

ZMM verschijnt aan het begin van elk seizoen. Voor info over verkrijgbaarheid en abonnementen zie www.zondermeermagazine.nl