Onderzoek naar paardenvlees in Nederland

13-02-2013 \\ Innofood nieuws

 

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoekt of ook op de Nederlandse markt producten worden verkocht die ten onrechte paardenvlees bevatten.

 

Er komt een onderzoek naar producten die mogelijk paardenvlees bevatten in Nederland, meldde de toezichthouder maandag 11 februari naar aanleiding van de ophef in Groot-Brittannië. Daar werden diepvriesmaaltijden verkocht die paardenvlees bevatten in plaats van rundvlees.

De diepvriesmaaltijden van het merk Findus zouden via handelaren in Cyprus en Nederland aan Groot-Brittannië zijn geleverd, blijkt uit de eerste resultaten van een Frans onderzoek naar de fraude. De Franse onderminister van Consumentenzaken, Benoît Hamon, zei dat het Franse bedrijf Pujol het vlees had geleverd aan de fabriek in Luxemburg die de maaltijden produceert.

Pujol kwam aan het vlees via een handelaar op Cyprus. Die had de leverantie op zijn beurt uitbesteed aan een in Nederland gevestigde handelaar die het vlees kocht bij slachterijen in Roemenië. ‘Op basis van onze eigen informatie plus de contacten die wij met de verschillende betrokken landen hebben, onderzoekt de NVWA de eventuele Nederlandse betrokkenheid bij deze zaak’, zei een woordvoerster. ‘Daarnaast zijn wij de komende tijd extra alert en waar nodig voeren we aanvullende controles en inspecties uit.’

 

Bron: ANP