No Impact Week: 10 t/m 17 maart

07-03-2013 \\ Innofood nieuws

Kennismaken met een duurzame lifestyle?

Van 10 t/m 17 maart zal de No Impact Week plaatsvinden. In 2010 werd voor de eerste keer een No Impact Week gehouden in Nederland. Desiree Beeren en Rachelle Eerhart haalden het concept toen met de commissie van young professionals van IUCN NL’s Leaders for Nature naar Nederland.

Na No Impact Week 2010 is Rachelle gaan werken voor IVN Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid. In november 2011 vond No Impact Week daarom plaats onder de vlag van IVN! Het sluit namelijk goed aan bij de missie van IVN om bij te dragen aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur, milieu en leefomgeving. Ook sloot Vlaanderen in 2011 aan, onder aanvoering van chef-ambassadeur’ Green Evelien’.

In 2013 zal de No Impact Week plaatsvinden van 10 t/m 17 maart. Hiervoor is gekozen omdat de week goed past bij de nieuwe start van het voorjaar en omdat de organisatoren zo beter invulling kunnen geven aan zaterdag ‘Doe iets goeds’-dag omdat op deze zaterdag NL Doet ook plaatsvindt. In 2013 doet Vlaanderen ook weer mee en dit jaar neemt CVN, de Vlaamse zusterorganisatie van IVN, de coördinatie op zich.

Klik hier voor meer informatie.
 

 

Bron: Biojournaal