NL wil rokend, snackend en tv-kijkend 100 jaar worden

25-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

Nederlanders willen graag heel oud worden. Het liefst 100. Maar wel rokend, snackend en tv-kijkend. Dat blijkt uit een opinieonderzoek dat gezondNU liet uitvoeren samen met De Nationale Gezondheidsbeurs. Slechts een minderheid is bereid een ongezonde gewoonte op te geven zodat zij 100 kan worden. En wie moet ervoor zorgen dat wij oud kunnen worden zonder gebreken? Ook daar is Nederland duidelijk over: de overheid.

Wilt u 100 jaar worden? Jazeker, zegt veruit de meerderheid van de Nederlanders. Maar wel zonder gebreken. Zo zegt 61% van de ondervraagden: ‘Ik wil 100 jaar worden, maar alleen als ik geestelijk helder blijf.’

Maar zou u stoppen met een ongezonde gewoonte als u daardoor 100 jaar wordt? Liever niet, luidt het antwoord. Drinken, snoepen, snacken en te weinig bewegen; een minderheid is bereid hiermee te stoppen. Maar 11% van de ondervraagden is de afgelopen vijf jaar gaan sporten en 9% gestopt met roken. Ook zegt slechts 7% van de ondervraagden dat zij onlangs gestopt is met te veel eten, snacken en snoepen.

 

 

Lees hier het volledige artikel in Gezond Nu