Niveau-aanduiding op diploma Levensmiddelentechnologie LSBL

13-09-2016 \\ Over onze leden

Op vrijdag 9 september ontving opnieuw een groep cursisten van LSBL, opleider in de voedingsindustrie uit Ede, het diploma levensmiddelentechnologie wat voorzien is van een niveau-aanduiding. De groep heeft deelgenomen aan de op NLQF niveau 4 ingeschaalde applicatie opleiding levensmiddelentechnologie (LMT).

Liesbeth Beek werkt als zelfstandige in de voedingsmiddelenindustrie op het gebied van QA / kwaliteitszorg en is één van de gediplomeerde deelnemers. Zij ervoer de opleiding als een goede brede basisopleiding, zeker wanneer je in een productieomgeving wilt werken. “De technologische onderwerpen vond ik interessant. Echt een aanvulling op mijn kennis en ik kan dit goed gebruiken in het veld. Ook microbiologie was een eyeopener. Veel wist ik al door mijn achtergrond en ervaring, maar het is fijn om de basis en het verband tussen al die verschillende aspecten van de levensmiddelenindustrie te horen. De behandelde onderwerpen zijn de basiskennis van levensmiddelen,” vertelt Liesbeth enthousiast. “Ook de gepassioneerde docent daagde de cursisten met veel voorbeelden uit.” Doordat de opleiding is ingeschaald op niveau 4 en in deeltijd was, bleek de opleiding van LSBL voor Liesbeth een goede keuze om meer over levensmiddelentechnologie te weten te komen.

De deelnemers startten afgelopen februari en hebben in 17 lesdagen theoretische kennis en inzicht op gedaan. Ook hebben ze een zestal opdrachten moeten uitvoeren aan de hand van de praktijk in het bedrijf waar ze werkzaam zijn. De opleiding werd afgesloten met een toets waarbij aan de hand van producten hun kennis werd getest. Het examen bestond uit een portfoliogesprek en vond plaats op de werkplek van de deelnemer. Hierin stonden de gemaakte opdrachten centraal.

In 2017 zijn er weer twee startmomenten voor deze opleiding. De eerste opleiding start op 3 februari en de tweede op 1 september. Informatie is te vinden op de website van LSBL en aanmelden is daar ook mogelijk.