Nieuwe Zonnaturacampagne maakt veel los

29-07-2013 \\ Innofood nieuws

 
  
De nieuwe landelijke Zonnatura campagne ‘Wat is er met ons eten gebeurd?’ slaat goed aan bij het publiek. Dit blijkt niet alleen uit de vele positieve reacties op social media, maar ook uit marktonderzoek en een stijging van de verkoop van Zonnatura producten.
 
Zonnatura is in april gestart met een campagne, bestaande uit tv-commercials, social media en samplingacties rondom muesli. Met de campagne wil het voedingsmerk de consument prikkelen en nieuwsgierig maken naar zo bewust en natuurlijk mogelijke voeding. Hierbij sluit Zonnatura aan bij de huidige trend naar meer puur en authentiek eten en zet het de filosofie voort van haar oprichter en kruidenexpert Willem Smits, een man met een passie voor de authentieke kracht van de natuur. De filosofie van Zonnatura wordt verbeeld in de Zonnatura moodfilm
 
De als origineel, aansprekend en interessant beoordeelde tv-commercial ging gepaard met samplingacties op stations en een social media actie waarbij deelnemers 1 jaar lang gratis muesli konden winnen. Binnen één dag kwamen er al ruim 5.500 aanvragen voor samples binnen en inmiddels is het aantal Facebook fans verdrievoudigd naar ruim 15.700.
 
“Met deze campagne hebben wij duidelijk wat losgemaakt. Blijkbaar slaat onze boodschap van Zonnatura aan en zien wij dat veel mensen bezig zijn met wat er in hun voeding zit. Zonnatura is als het ware een kompas dat mensen richting geeft en houvast biedt als het gaat om biologische en natuurlijke voeding.” aldus Rianne Reijnhout – Manten, Senior Brand Manager Zonnatura.
 
In september krijgt de campagne een vervolg met een ander Zonnatura product in de spotlight.