Nieuwe Tetra Pak PlantMaster biedt fabrikanten end-to-end controle

08-11-2016 \\ Innofood nieuws

Vanaf vandaag kunnen fabrikanten hun gehele productieproces programmeren met één enkel informatiemanagementsysteem. Dit kan dankzij de nieuwe versie van de PlantMaster die Tetra Pak® presenteert. Deze upgrade biedt ook meteen een nieuw programma met een gebruiksvriendelijke interface die speciaal is ontworpen voor de voedings- en drankenindustrie: de Tetra Pak PlantMaster MES Suite (Manufacturing Execution Systems).

Alle activiteiten overzichtelijk onder één knop

In de voedings- en drankensector hebben fabrikanten regelmatig apparatuur van verschillende leveranciers in één fabriek, wat vaak leidt tot afzonderlijke informatiesystemen. Sommige van die machines vragen zelfs om handmatige data-invoer. Met de nieuwe software biedt de Tetra Pak PlantMaster één set van tools die alle activiteiten integreert: van binnenkomende grondstoffen tot afgewerkte, gepalletiseerde producten. Dit geeft fabrikanten volledige controle over de fabriek. Het stroomlijnt gegevensverzameling, maakt een nauwkeurige analyse en verhoogt de efficiëntie.

Meer productie met minder complexiteit

Jose Luis Campillos, eigenaar van de Spaanse sappen- en drankenproducent DAFSA: ‘Een fabrieksmanagementsysteem moet ons gemakkelijk elk deel van een operatie laten berekenen, zodat we processen kunnen optimaliseren en efficiënter worden. Met de nieuwe Tetra Pak PlantMaster hebben we alle informatie die nodig is voor de planning en het productiemanagement.”

Charles Brand, Executive VP Product Management en Commercial Operations bij Tetra Pak: ‘De nieuwe Tetra Pak PlantMaster biedt klanten een eenvoudige end-to-end oplossing door fabriekscontrole in één enkel informatiesysteem te passen. Het verlaagt de complexiteit in hun managementprocessen en het verhoogt de productiviteit. Daardoor zien we een positief effect op de bottomline. We zijn dan ook verheugd om te merken dat klanten de waarde van dit nieuwe systeem snel opvalt.’

De nieuwe Tetra Pak PlantMaster is wereldwijd beschikbaar als een upgrade van de bestaande diensten, of als een nieuwe installatie. Het wordt op de Tetra Pak stand vertoond tijdens Gulfood Manufacturing 2016, dat deze week in het Dubai World Trade Centre plaatsvindt.

Lees hier meer over de Tetra Pak Plantmaster.