Nieuwe sluiting voor on-the-go consumptie

29-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

 
Tetra Pak ontwikkelde sluiting om onderweg drinkgemak te bevorderen
 
De gisteren gelanceerde video is de nieuwste aflevering van de serie Voices of Innovation ter gelegenheid van het zestigjarige bestaan van Tetra Pak. De serie toont technologische, duurzame en maatschappelijke innovaties van het bedrijf, door de ogen van werknemers die deze innovaties mogelijk maken. In deze aflevering vertelt Pietro Martini, manager packaging & openings bij Tetra Pak, hoe zijn team op basis van veranderende consumentenbehoeften nieuwe sluitingen voor kartonnen verpakkingen ontwikkelt. Het team ontdekte zuigers, gieters en trekkers. Bekijk hier de video.
 
Drie drinktechnieken

Tetra Pak biedt meer dan 40 verschillende doppen en sluitingen voor kartonnen verpakkingen, het grootste aanbod in de wereldwijde kartonnen verpakkingsindustrie. Om te voldoen aan de groeiende vraag van consumenten naar on-the-go consumptie ontwikkelde Tetra Pak in 2011 een nieuwe sluiting: de DreamCap. Voor de ontwikkeling van de DreamCap werd er uitvoerig onderzoek gedaan naar het drinkgedrag van consumenten. Pietro Martini licht toe: ‘Hieruit bleek dat er drie verschillende drinktechnieken bestaan: een groep consumenten zuigt de inhoud uit een verpakking, een tweede groep maakt gebruik van een giettechniek en een derde groep trekt de inhoud uit de verpakking via de mond. Zodra we dit wisten, gingen we op zoek naar een sluiting die voor deze drie groepen het drinkgemak bevorderde.’
 
Extra grote opening
Het team van Martini ontwikkelde ruim 50 verschillende prototypes. Pietro Martini vertelt: ‘Na verschillende testen bleek dat een diameter van 26 mm de beste afmeting was voor een zo gemakkelijk mogelijke drinkervaring. Hierdoor vloeit de inhoud van de verpakking op een gecontroleerde manier waardoor knoeien voorkomen wordt. Naast de extra grote opening kozen we ervoor om de opening niet aan de bovenkant, maar deels aan de zijkant van de verpakking te plaatsen. Hierdoor is het voor consumenten eenvoudiger om de inhoud uit de verpakking te zuigen of te trekken. De Pre-Laminated Hole (PLH) technologie werd gebruikt voor de verzegeling van de sluiting. Deze barrière garandeert dat de inhoud van de verpakking vers blijft en beschermd wordt. De verzegeling wordt verbroken zodra de dop voor het eerst geopend wordt. Ook werd er bij de hoogte van de dop voor gezorgd dat de neus van de consument niet in de weg zit tijdens het drinken. Tenslotte is de dop in één beweging eenvoudig te openen en te hersluiten.’ Kom meer te weten over de ontwikkeling van sluitingen op basis van consumentenbehoeften en bekijk de video op www.tetrapak.com.