Nieuwe Grolsch campagne toont 400 jaar karakter

04-07-2013 \\ Innofood nieuws

 

Vier Nederlandse kunstenaars geven op eigen wijze invulling aan 400 jaar Grolsch

 
Bij Grolsch draait het al bijna 400 jaar om bier. En om goed bier te maken, is karakter nodig. In de nieuwe merkcampagne van Grolsch grijpt het biermerk terug naar de roots en draait het weer om vakmanschap. “Grolsch. 400 jaar karakter” is de nieuwe pay-off van de campagne, die wordt afgetrapt met de commercial “IJsmeesters van Groenlo”. Het toont één van de vele verhalen uit de geschiedenis van Grolsch en legt de nadruk op het karakter en vakmanschap waarmee Grolsch al bijna 400 jaar bier brouwt. De nieuwe Grolsch commercial is vanaf zaterdag 6 juli 2013 op televisie te zien.             
 
 
Grolsch. 400 jaar bier met karakter
Grolsch wordt al sinds 1615 gebrouwen. En eigenlijk is er in die tijd niet zo veel veranderd. Grolsch wordt nog altijd met dezelfde beleving, inzet en volharding gebrouwen als 400 jaar geleden. Deze vasthoudendheid getuigt van karakter. En over karakter kan Grolsch veel verhalen vertellen. In de nieuwe campagne “Grolsch. 400 jaar karakter” worden deze verhalen verteld. Zo toont de nieuwe commercial het verhaal van de IJsmeesters van Groenlo die in de 19e eeuw ijs uit de grachten van Groenlo haalden en opsloegen in de kelders van de brouwerij, om ook in de zomer koud bier te kunnen schenken. Maar ook het verhaal van Theo de Groen die met de woorden “Ik bepaal zelf wel waar ik mijn bier in doe” tegen de stroom in, vasthield aan de bekende beugelfles en de keuze van het biermerk om bij de bouw van de nieuwe brouwerij in 2004 een zeven kilometer lange pijpleiding aan te leggen om verzekerd te blijven van het beste water voor het beste bier, toont dat bij Grolsch alles er op gericht is om de beste bierervaring te leveren; oftewel vakmanschap met karakter.
 
Gisela Rule, Marketing Directeur bij Grolsch zegt: “Bij Grolsch zeggen we altijd: ontdek alles, behoud het goede. Sinds 1615 brouwen wij ons bier niet volgens het boekje, maar met ons hart. En dat is nou net waar het in onze nieuwe campagne om draait en waar we de nadruk op willen leggen. Op kwaliteitsbier dat al 400 jaar met vakmanschap en karakter wordt gebrouwen.”
 
Vier kunstenaars tonen 400 jaar karakter
Als kick-off van de campagne hebben vier Nederlandse kunstenaars enkele voorbeelden van karakteristieke Grolsch verhalen van de afgelopen eeuwen uitgebeeld in verschillende kunstwerken en creaties. Auteur Joost Zwagerman schreef een gedicht over het ‘Hophuwelijk’ tussen één van de oorspronkelijke bierbrouwers uit Groenlo, Peter Cuyper en brouwersdochter Jenneken Neerfeldt, DJ Mark Sixma, ving de geluiden van de Grolsche Bierbrouwerij in een trance nummer waarmee hij het verhaal van de Zes neven De Groen tot leven heeft gewekt en modeontwerper Jacob Kok ontwierp een jurk als symbool voor de zeven kilometer lange waterleiding. Het laatste kunstwerk, een 2 meter hoge ijssculptuur in de vorm van een Grolsch beugelfles van de hand van ijskunstenaar Peter Meurders, is een eerbetoon aan de IJsmeesters van Groenlo en de iconische beugelfles.
 
De kunstwerken werden vandaag onthuld in Het Sieraad in Amsterdam. In de bijlage is meer informatie over de verhalen en creaties te vinden.
 
Grolsch. 400 jaar karakter” vormt de basis voor de activiteiten van het biermerk gedurende het komende jaar. Naast de nieuwe commercial, is de bierbrouwer dit jaar prominent aanwezig op een groot aantal festivals en zal online, in bladen, op de winkelvloer en binnen het horecakanaal een duidelijk nadruk liggen op vakmanschap en karakter. De nieuwe Grolsch commercial is in samenwerking met reclamebureau Alfred ontwikkeld en wordt vanaf zaterdag 6 juli op televisie uitgezonden.