Nieuwe en vertrouwde gezichten tijdens eerste lustrum van het Streekplein op de Biovak

22-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

Op 23 en 24 januari is de Biovak in de IJsselhallen in Zwolle. In samenwerking met Stichting Van Eigen Erf, de Biologische Informatiecentra en Land&Co organiseert SPN voor de 5e keer een sfeervol Streekplein. Ruim 20 producenten en organisaties presenteren daar hun (biologische) streekproducten. Dit jaar is er speciale aandacht voor oude rassen en gewassen. Tevens is er een interessant workshopprogramma, organiseren we proeverijen en speciale praktijktours.

Naast een aantal vertrouwde gezichten op het Steekplein, zoals Waddendelicatessen, ’t Gelders Eiland, Wilde Weide kaas en Slow Food, zijn er dit jaar ook een aantal nieuwe standhouders. De Lankerenhof met hun Veluws Ei is een voorbeeld van een nieuw gezicht op het plein. De Lankerenhof heeft eerder dit jaar haar product laten certificeren met het Erkend Veluws Streekproduct. Kijk voor het overzicht van standhouders op http://www.vaneigenerf.nl/actueel/biovak.php

 

Landschap van Smaken
Ook het door SPN opgezette Praktijknetwerk Landschap van Smaken (www.landschapvansmaken.nl) presenteert zich op het Streekplein. Verschillende producenten en organisaties presenteren hun producten en gaan met de bezoekers in gesprek. Verder kan met genieten van de overheerlijke boekweitpannenkoekjes van Bouwe Ruiter.

 

Op woensdag 23 januari is er tevens een interessant workshopprogramma:

14.30 Workshop ‘Nieuwe marketing van oude rassen’
met Wiro Nillesen, marketeer voor Kollenberger Spelt en Frank van Eerd van de Bisschopsmolen Maastricht over productontwikkeling, ketenvorming en afzetstrategie

15.30 Workshop ‘Nieuwe financiering door crowdfunding’
met Marjel Neefjes, Grebbeveld Schapen &zo en Communicatiebureau de Lynx

16.30 Workshop ‘Nieuwe marketing met oude rassen’
met Berrie Klein Swormink van Natuurboeren.nl over de afzet van vlees van Brandrode koeien.

Het Praktijknetwerk ‘Landschap van Smaken’ is een samenwerkingsverband van boeren, producenten, agro-MKB ondernemers, horeca en verwerkers, aangevuld met deskundigen in product- en marktontwikkeling, consumentenvoorkeuren, natuur- en landschapsbeheer, communicatie en projectmanagement. Het samenwerkingsverband heeft tot doel om onderling kennis en ervaringen uit te wisselen over productie en verwerking en afzet van oude en bijzondere rassen en gewassen.

 

Bron: Erkend Streekproduct