Nieuwe campagnes Wakker Dier niet gericht op supers

18-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

‘Wakker Dier zet de plofkipcampagne voort tot supermarkten om zijn, hoe lang dat ook duurt. Er liggen al twee campagnes klaar, waarmee de organisatie direct kan beginnen als de plofkip verdwenen is. Over de inhoud hiervan kan ik nog niks zeggen, maar de supermarkten blijven in die campagnes lang buiten schot.’ Dat zegt Sjoerd van der Wouw, campagneleider van Wakker Dier.

De plokipcampagne loopt nu ongeveer een jaar. Volgens Van der Wouw is de campagnekas van Wakker Dier voldoende gevuld om de campagne rond de plofkippen eventueel nog jaren vol te houden. ‘Ons donateuraantal is in drie jaar tijd verdubbeld, ons campagnebudget is verviervoudigd.’

‘We zouden onszelf te schande maken als we eerder zouden stoppen. Nu roept Jumbo dat alle kip in 2017 duurzaam moet zijn, maar dat vinden we te vaag. Albert Heijn en het CBL zeggen dat 2020 een realistische termijn is om alle plofkip te vervangen door kip met één Beter Leven-ster. Wij denken dat het binnen één tot twee jaar kan. Maar gebeurt het pas in 2020, gaan wij tot die tijd door. Supermarkten moeten niet denken dat we hierna helemaal klaar met ze zijn. We komen weer terug, aangezien ze de grootste vleesverkopers zijn. Daarbij valt nog genoeg te verbeteren’, aldus Van der Wouw.

De organisatie ziet zichzelf niet als een vijand van de supermarktbranche, maar juist als een positieve factor. ‘Wij zorgen immers voor dat klanten meer op kwaliteit letten dan op prijs. Indirect dragen we dus bij aan hogere marges’, aldus Van der Wouw.

Bron: Distrifood