“Nieuwe membraantechnologie voor waterhoudende toepassingen”

03-10-2017 \\ Overig nieuws, Uit onze regio

Pitch & Match: Bent u op zoek naar de meest recente innovaties op het gebied van membraantechnologie voor waterhoudende toepassingen? Een kans om uw bedrijf te pitchen en met experts en mede-ondernemers samen te werken? Een mogelijkheid om samen nieuwe kansrijke projecten uit te werken? Dan is deze Pitch & Match sessie misschien interessant voor u. Presenteer uw bedrijf, spreek met experts en ondernemers en maak nieuwe contacten.

 

Datum: Maandag 13 November 2017
Tijd: 9:30 – 17:00 uur (14:00 – 17:00 uur optional program)
Locatie: DesignLab, The Gallery, Hengelosestraat 500, Enschede

Nieuwe innovaties in membranen voor waterhoudende toepassingen
Sinds decennia is membraantechnologie gebruikt om waterige oplossingen te scheiden en te behandelen. De toepassing van membranen in waterige omgevingen is divers: bij de productie van drinkwater, het verwijderen van verontreinigingen uit industrieel afvalwater of geproduceerd water (bijv. Olie / water scheiding), evenals bij het herstellen van waardevolle voedingsstoffen uit afvalstromen. Nieuwe membraantechnologie zal resulteren in hogere efficiëntie, lagere kosten voor investeringen en bedrijfsvoering, nieuwe applicaties en last but not least nieuwe zakelijke kansen.

Oost-Nederland staat bekend om zijn innovaties in membraantechnologie voor waterbehandeling, en het onderzoekskluster ‘Membraan Science and Technology’ (MST) van de Universiteit Twente speelt een leidende rol. Het Europees Membraaninstituut Twente (EMI) maakt deel uit van dit onderzoekskluster en streeft naar het overbruggen van de academie en de industrie in de vorm van bijvoorbeeld contractonderzoek. EMI is voor bedrijven de zakenpartner voor samenwerking met het MST-cluster van de Universiteit van Twente. Wij willen u graag een aantal van onze meest recente ontwikkelingen in membraantechnologie voor waterhoudende toepassingen laten zien en u de gelegenheid geven om samen met ons de huidige en toekomstige uitdagingen op dit gebied te bespreken.

Deze nieuwe ontwikkelingen hebben invloed op de gehele waardeketen van een membraanproduct. Om echter het innovatiepotentieel van nieuwe membraantechnologie te benutten, is het belangrijk om goede partners binnen de gehele waardeketen te hebben. Voor deze Pitch & Match sessie hebben we daarom bedrijven uit de hele waardeketen uitgenodigd, meestal uit Duitsland en Nederland.

Raak geïnspireerd
Drie prominente professoren van het MST-cluster delen delen aantal recente ontwikkelingen op het gebied van membraantechnologie voor waterhoudende toepassingen. Naast hun positie aan de universiteit zijn ze alle drie actief in de industrie en begrijpen ze wat er nodig is om een academische innovatie in een commerciële toepassing over te dragen. Zij zullen inzicht geven in de meest recente innovaties in hun omgeving en de implementatie in een industriële omgeving. Bovendien zullen zij aandacht besteden aan hun uitdagingen en mogelijke oplossingen.

Pitch & Match
Wat is de impact op uw bedrijf? In de sectie Pitch & Match zullen we uw pitch met mede-ondernemers en experts bespreken en u specifieke feedback over mogelijkheden voor nieuwe membraantechnologie in uw bedrijfstak aanreiken.

Samenwerken
Waarschijnlijk zullen nieuwe kansen voor partnerschappen worden aangemaakt tijdens de Pitch & Match. Daarom krijgt u de gelegenheid om deze samenwerkingen verder te ontwikkelen. Zo kunt u optimaal gebruik maken van de aanwezigheid van deelnemers uit de gehele membraan waardeketen. De Pitch&Match bestaat uit drie delen, waarvan deze laatste sessie optioneel is.

Programma
09:30 Registratie
10:00 Welkom en start programma
10:10 Krijg Geïnspireerd
– Geavanceerde membranen voor het verwijderen van micropollutanten in waterige toepassingen: Prof. Erik Roesink (NX Filtration)
– Behandeling van geproduceerd water met membraantechnologie: Prof. Arian Nijmeijer (Shell)
– Innovatieve membraanprocessen voor drinkwaterproductie: Prof. Walter v / d Meer (Oasen)
11:30 Pitch & Match met en door alle deelnemers (1)
12:30 Lunch
13:00 Pitch & Match met en door alle deelnemers (2)
14:00 Wrap up Pitch & Match
14:15 Samenwerken (optioneel)
17:00 Einde

Registratie
Registratie en deelname is gratis, maar we verwachten actieve deelname. Lunch en drankjes zijn inbegrepen. U kunt zich hier registreren.

Meer informatie
Neem contact op met Marike Boertien (m.boertien@novelt.com of +31 6 24 898 340) voor meer informatie.