Nieuw: World Food Festival in Rotterdam

24-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

Nieuwe manifestatie presenteert ruim 5 weken alles over eten

‘Food’ is actueler dan ooit en Rotterdam kookt over van de initiatieven. Van het eerste stadslandbouwbedrijf van Europa tot de eerste overdekte Markthal van Nederland die in 2014 opent. Van ontwikkeling van de voedseldistributie in de internationale haven tot de innovaties in het Westland. Het World Food Festival presenteert van 18 september t/m 27 oktober eten op zijn Rotterdams. Ruim vijf weken lang laten horeca, voedselproducenten, wetenschappers en topkoks zien, horen en proeven wat Rotterdam schaft. Het festival spreidt zich uit over de hele
stad en de haven. Kloppend hart is het Museumpark.

Rotterdam is naast een culinaire hotspot ook een vooruitstrevende stad op het gebied van de productie en distributie van voeding. De havenstad biedt met 170 culturen een enorme culinaire diversiteit. Fijnproevers, alleseters en professionals kunnen tijdens het World Food Festival de laatste ontwikkelingen zien, bespreken, proeven en beleven.

Met grote en kleine events, markten, proeverijen, workshops, interactieve tentoonstellingen, stadsroutes en havenexcursies brengt het festival de bezoekers in aanraking met de volledige voedselketen. Het programma gaat in op culinaire trends en de nieuwste ontwikkelingen in de voedingssector, heeft aandacht voor wereldvoedselvraagstukken, de invloed van voeding op de gezondheid en lokale initiatieven op het gebied van duurzame voedselproductie. Het veelzijdige programma van het World Food Festival gaat verder dan de smaakpapillen en biedt ook ‘food for thought’.

Het Future Food House in het Museumpark wordt de centrale plek van het festival en biedt een spannende blik op de toekomst van voeding met onder meer ‘culinaire jamsessies’ tussen topkoks. In het uitgebreide programma valt verder het openluchtfestival ‘Rotterdamse Kost’ op. Tijdens dit event rondom ‘echt’ Rotterdams eten kom je de hele wereld tegen. Met bestaande evenementen wordt samengewerkt. Zo is de eerste editie van horecavakbeurs ‘Gastvrij Rotterdam’ tijdens het World Food Festival.

Wanneer? 18 september t/m 27 oktober 2013
Waar? Door de hele stad. Hoofdlocaties: Museumpark, bouwplaats Markthal,
de haven, het gebied rond de Hofbogen en het Schieblock
Meer weten? www.worldfoodfestival.nl
 

Facebook: WFFRotterdam
Twitter: WFFRotterdam

 

Bron: AGF