Dickninghe logo IJsfabriek Dickninghe BV

Nieuw lid: IJsfabriek Dickninghe BV

10-12-2015 \\ Over onze leden

Het bestuur van Innofood is blij weer een nieuw foodbedrijf te mogen verwelkomen. IJsfabriek Dickninghe BV uit Rogat is een producent van roomijs, die ze ook vermarkten.

Ambachtelijk roomijs met de smaak van vroeger. Dat is waar de ijsmakers bij Dickninghe IJsdelicatessen zich onder leiding van ijsmeester Jan Koster maximaal voor inzetten. Met oorsprong en ervaring in de zuivelindustrie richtte Koster in 2008 Dickninghe IJsdelicatessen op. Over de naam hoefde niet lang nagedacht te worden. Op de locatie waar de fabriek staat stroomde vroeger de Dickningerwijk, een vertakking uit de Hoogeveense Vaart. Een logische plaats voor de Dickninger windmolen, waarvan de molensteen nog op de kavel werd teruggevonden. Het h’tje in de naam Dickninghe IJsdelicatessen werd dan ook als eerbetoon aan het statige landgoed toegevoegd.

 

Dickninghe IJsdelicatessen: in één keer goed!
De voorbereiding op de uiteindelijke productie nam zo’n jaar in beslag en centraal stond verfijning en perfectionering van de verschillende ijssmaken. Alles moest in één keer goed. En die droom is werkelijkheid geworden. In hoogtijdagen produceren de ijsmakers in de fabriek zeven- à achtduizend bakken ambachtelijk roomijs per dag en liggen in supermarkten door heel Nederland. Ambities zijn er dan ook volop, waarbij de basis van ambachtelijk roomijs niet uit het oog verloren wordt: werken met pure, eerlijke ingrediënten voor het lekkerste resultaat.