Hutten logo Hutten Traditional Beef

Nieuw lid: Hutten en Zonen Nieuw Heeten

16-05-2014 \\ Over onze leden

Innofood verwelkomt wederom een nieuw lid, de fa. Hutten en Zonen, gevestigd in Nieuw Heeten maar volop bezig met nieuwbouw in Heeten. Hutten en Zonen is gespecialiseerd in de slacht, verwerking en export van kwalitatief hoogwaardig rundvlees. Het familiebedrijf staat al ruim tachtig jaar garant voor vakmanschap op het gebied van verse rundvleesproducten, die voortkomen uit eigen slachterij.

Het bedrijf hecht veel waarde aan een nette vleesverwerking. De verschillende onderdelen worden verwerkt tot aan de vierde snit. Daarnaast zorgt Hutten en Zonen voor de correcte export van het rundvlees. De kwaliteit van hun producten wordt onderstreept door het HACCP-certificaat.
Hutten en Zonen heeft alles in huis om haar klanten te voorzien in hun wensen op het gebied van rundvleesproducten. Ook voor specifieke eisen kan men bij Hutten terecht. Het leveren van maatwerk is geen uitzondering op de regel.

 

Duurzame nieuwe productielocatie in Heeten

Hutten en Zonen bouwt op dit moment een nieuwe hypermoderne fabriek. De bouw ervan is live via een webcam te volgen.
Duurzaamheid en een BREEAM-excellent certificaat spelen hierbij een belangrijke rol.

Op veel vlakken van BREEAM is hoog gescoord. Maar op het onderdeel energie is getracht maximaal te scoren. Het totale gebouw wordt gekoeld middels een ammoniakinstallatie (geen gasaansluiting) waarbij restwarmte maximaal wordt hergebruikt voor verwarming vloeren, verwarming washal, verwarming laad- en loskuil, ventilatie slachthal en het opwarmen van warm water t.b.v. reiniging. Warm water wordt hierna doorverwarmd naar 60 graden middels persgaswarmte.

 

Het zou mooi zijn als de Innofoodleden het gebouw als het in gebruik is eens kunnen bekijken waarbij dan ingezoomd wordt op het onderwerp duurzaamheid.’