Nieuw lid: Duplaco in Hengelo

04-03-2015 \\ Over onze leden

Innofood mag weer een nieuw lid verwelkomen. Sinds de start van onze ledenwerfactie vorige maand het tweede lid.

De fa. Duplaco uit Hengelo, een duurzame producent van essentiële bestanddelen uit plankton t.b.v. de levensmiddelen- en drankenindustrie, diervoeding & -gezondheid en farma & cosmetica.

Duplaco B.V. is een private onderneming opgericht in oktober 2012. Plankton staat aan de basis van het aquatische voedselweb en is een belangrijke drijvende kracht van ecosysteem Aarde. Door de natuurlijke kracht van plankton toe te passen in hun technologieën maken ze bouwstenen en producten voor diervoeding & -gezondheid, levensmiddelen en dranken, en farma en cosmetica.

We leiden een steeds bewustere levensstijl. Gezond eten en beweging zijn voor veel mensen belangrijk om op het goede spoor te blijven. Door hun hoge gehalte aan eiwitten, vezels onverzadigde vetzuren en anti-oxidanten passen microalgen in een gezonde levensstijl. Algen zijn verder extreem rijk aan mineralen en vitamines. Één van hun algenproducten bevat natuurlijk gebonden jodium, geschikt voor toepassing in gezondheidsproducten en voedingssupplementen. Tevens vervaardigen zij natuurlijke kleurstoffen voor de levensmiddelen- en drankenindustrie. Onlangs heeft Duplaco fytoblue ontwikkeld, een natuurlijke blauwe kleur uit de alg spirulina.