Nieuw lid: De Monnik Dranken in Oldenzaal

15-04-2015 \\ Over onze leden

In het kader van onze ledenwerfactie mogen we weer een nieuw Innofoodlid verwelkomen, te weten De Monnik, een importeur, exporteur en groothandel in dranken gevestigd in Oldenzaal.

De Monnik Dranken

De monnik dranken De Monnik Dranken is een drankengroothandel en familiebedrijf uit Oldenzaal dat zich al enkele generaties voortzet. Het bedrijf bestaat sinds 1918 en heeft 65 medewerkers in vaste dienst. Het totale assortiment van De Monnik Dranken is breed en diep en bestaat uit circa 6.500 verschillende soorten dranken en drankaanverwante artikelen.

Importeur

Ook importeert De Monnik Dranken vanuit verschillende landen en continenten diverse wijnen en bekende drankenmerken. De Monnik Dranken heeft de exclusieve import en distributie in Nederland van diverse kwaliteitswijnhuizen zoals o.a. Baron Philippe de Rothschild (Frankrijk), Vina Ventisquero (Chili), Andeluna Cellars (Argentinië), Bodegas Carrau (Uruguay), Hunter’s (Nieuw-Zeeland), Tall Poppy (Australië). Drankenmerken die we exclusief voor Nederland importeren, verkopen en distribueren zijn o.a. Kleiner Feigling, WKD, Dooley’s, BenRiach Single Malt Whisky, GlenDronach Single Malt Whisky, Godet Cognac, Aalborg Akvavit, Opal Nera Sambuca en Finest Call Premium Cocktail Mixes.
De Monnik Dranken vertegenwoordigt en vercommercialiseert deze wijnen en drankenmerken exclusief voor de Nederlandse markt. Deze vallen, wat betreft het commerciële en logistieke traject in heel Nederland, onder onze verantwoordelijkheid.

Distributie

De distributie gaat via de commerciële (groothandels-) organisaties. Op bijna alle drankenbeurzen is De Monnik Dranken nadrukkelijk aanwezig om de betreffende merken te promoten. Onze omvangrijke klantenkring bestaat onder andere uit groothandels, slijterijen, wijnhandelaren en horecagelegenheden uit heel Nederland. De Monnik Dranken is aangesloten bij de DON- organisatie en is er sprake van een samenwerking met Grolsch.

Nieuw distributiecentrum

Op 8 januari 2007 hebben wij onze intrek genomen in ons nieuwe distributiecentrum aan de Deventerstraat 6 in Oldenzaal. Tijdens de nieuwbouw hebben we een weblog bijgehouden. Wij beschikken over een eigen wagenpark dat bestaat uit 13 vrachtwagens. Omdat we onze distributie in eigen hand hebben, kunnen wij heel goed inspringen op uw vraag en servicegericht met u meedenken.