Nieuw lid: Bakkerij Nanning BV in Dedemsvaart

22-12-2014 \\ Over onze leden

Innofood mag zo net voor Kerst weer een nieuw lid verwelkomen: Bakkerij Nanning BV in Dedemsvaart komt onze gelederen versterken. Het bestuur is hier heel erg blij mee, mede omdat wij in het nieuwe jaar een ledenwerfactie gaan starten is het fijn dat er alvast weer een nieuw foodproducerend lid bij is gekomen.

Bakkerij Nanning is een familiebedrijf dat ambachtelijke verse ontbijtkoek en ontbijtkoekspecialiteiten maakt voor retail en groothandel.

In hun moderne bakkerij produceert het bedrijf naast verschillende soorten ontbijtkoeken ook kruidkoeken en boerencakes van ambachtelijke kwaliteit. Iedere dag worden alle soorten gebakken en afgeleverd bij hun klanten, zodat de consument een zo vers mogelijke koek aantreft in het schap.

De bakkerij is in 1928 is gestart door de overgrootvader van de huidige directeur, mevrouw Jolande Nanning, die het bedrijf samen met haar broer Lucian Nanning runt. Sinds 1993 is het bedrijf gespecialiseerd in koekproducten. De bakkerij is de laatste jaren uitgegroeid tot de grootste bakkerij in het verse koeksegment. Momenteel werkt de vierde generatie in de bakkerij met een gemotiveerd en goed opgeleid team van bakkers en medewerkers.

De recepten zijn gebaseerd op de recepturen van overgrootvader en zijn waar nodig aangepast aan smaak en wens van de klanten.

Bakkerij Nanning vindt het belangrijk om koek te maken met zorg voor de natuur, de mens en het milieu. Daarom werkt men met grondstoffen waarbij het duidelijk is waar ze geteeld zijn en die geen schade aanbrengen aan de natuur of aan het milieu. Ze kiezen -waar mogelijk- voor grondstoffen uit Nederland en Europa en werken met grondstofleveranciers die hen daarin versterken. Zo wordt in de cake bijvoorbeeld bewust scharrel-ei gebruikt.