Nieuw in Nederland: het speciaalbierabonnement van Speciaalbierbox.nl

04-09-2013 \\ Innofood nieuws

Iedere maand verrassende speciaalbieren thuis bezorgd
Nieuw in Nederland: het speciaalbierabonnement van Speciaalbierbox.nl. De jonge enthousiaste initiatiefnemers willen iedere maand samen met hun klanten nieuwe, bijzondere en lekkere speciaalbieren ontdekken.
 
De nationale en internationale speciaalbiermarkt is sterk in ontwikkeling. In de Verenigde Staten steeg het aantal brouwerijen met 20% in 2012 en de verkoop van speciaalbier loopt op terwijl de verkoop van pils daalt[1]. Nederland kent al ruim 160 brouwerijen die elk uniek speciaalbier brouwen. Voor veel Nederlands zijn echter de meeste brouwerijen nog steeds onbekend terrein. Daarnaast blijkt uit het Nationale Bieronderzoek 2013 dat bierdrinkers steeds meer thuis genieten van hun bier en de herkomst van het bier steeds belangrijker vinden[2]. Daarnaast wordt bier steeds meer gezien als een alternatief voor wijn bij het diner. Maar hoe maak je nu een keuze uit dit enorme, groeiende aanbod? Daarvoor heeft speciaalbierbox.nl de oplossing.
 
Speciaalbierbox.nl is de nieuwe webwinkel waar de speciaalbierliefhebber zijn hart op kan halen. Bij Speciaalbierbox word je iedere maand verrast door  speciaalbierabonnement’ vertelt Ewold Drent, een van de initiatiefnemers. ‘Je sluit een abonnement af voor 29,90 euro per maand en je ontvangt iedere maand een speciaalbierbox met daarin twaalf met zorg geselecteerde speciaalbieren. Iedere maand gebruiken we een ander thema dat past bij de tijd van het jaar, zo is geen maand hetzelfde. De box wordt regelmatig samengesteld voor en door bierliefhebbers. Daarnaast leveren we bij ieder pakket een beschrijving van de speciaalbieren. Waar komen ze vandaan? Wat is de geschiedenis? Wat proef je? En waarmee zijn ze te combineren? Dat je vervolgens niet meer de deur uit hoeft voor je speciaalbier is natuurlijk bijzaak! Kortom, een gemakkelijke, verrassende en vooral lekkere inhoud die geen enkele bierliefhebber mag missen!’ aldus Drent.


[1] Bron: Trouw Tijd, 31 augustus 2013
[2] Bron: Nationaal Bieronderzoek Nederland, Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van bier, De Jongh en Worrell, Ruigrok Netpanel, Mei 2013