Nieuw festival over cacao en chocolade

19-02-2013 \\ Innofood nieuws

 

In Amsterdam is begin maart het nieuwe festival Chocoa, over duurzame cacao en betere chocolade.
Dan komen internationale producenten, topchefs en chocoladeliefhebbers samen voor onder andere een internationaal congres, publieksfestival en masterclass. Om geïnspireerd te worden, te leren en vooral te proeven.

Congres
Chocoa is van vrijdag 8 tot en met maandag 11 maart. Op de eerste dag is er een internationaal congres in het het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT). Dit gaat over het vergroten van het aandeel duurzame cacao door het gebruik van speciale soorten waarvan betere chocolade gemaakt kan worden.

Masterclass
Op de maandag is bij het Hilton-hotel een masterclass van chef Maricel Presilla. Nederlandse chef-koks worden dan onderwezen in de geheimen van het koken met kwalitatief hoogwaardige en duurzame chocolade. Presilla won al meerdere prijzen; ze staat bekend om haar culinaire prestaties en vele boeken die ze schreef. Tijdens Chocoa wordt haar laatste boek gepresenteerd: Gran Cocina Latina.

Verder presenteren chocolademakers op de zaterdag en zondag bij het Scheepvaartmuseum een keur aan chocolade in diverse variaties en smaken. Daarnaast zijn hier workshops, proeverijen en diverse activiteiten rond goede cacao en betere chocolade.

Initiatief
Chocoa is een nieuw initiatief van Stichting Chocolade Festival om de aandacht te genereren voor de consumptie, smaak én productie van goede cacao en betere chocolade. Duurzame cacao beslaat nu nog geen 10 procent van de wereldwijde cacaoproductie. Chocoa wil bijdragen aan de groei van dit duurzaamheidsaandeel.

Bron: Horeca Entree