Nieuw boek ‘Gezond eten voor senioren’ met voedingsadviezen voor een fitte oude dag

20-06-2013 \\ Innofood nieuws

 
De meeste voedingsboeken richten zich op jonge mensen. Maar als je ouder wordt, stelt je lichaam net wat andere eisen aan een gezond eetpatroon. Het Voedingscentrum en de Consumentenbond hebben daarom samen een boek gemaakt, met daarin voedingsadviezen voor een fitte oude dag.
Op latere leeftijd speelt gezondheid een veel grotere rol in het leven van consumenten. Voeding kan hier aan bijdragen. Deze complete uitgave helpt senioren om een passende, volwaardige voeding te kiezen. Hoe voorkom je overgewicht? En hoe signaleer je ondervoeding?
Het maakt de lezer wegwijs in de verwarrende wereld van gezondheidsclaims bij kruiden en verrijkte drankjes. Ook hygiëne en houdbaarheid krijgen veel aandacht, omdat juist ouderen gevoeliger zijn voor voedselinfecties.
 
Preventief eten
Voorkomen is altijd beter dan genezen. In dit boek staan voedingsadviezen die helpen het risico op sommige aandoeningen te verkleinen of verdere verslechtering te voorkomen (diabetes, hart- en vaatziekten, botontkalking). En mochten er eetproblemen zijn, dan biedt het boek passend advies. Denk aan eten bij medicijngebruik, minder trek, en bij kauw- en slikproblemen. Naast het informerende gedeelte is er ook ruimte voor de praktijk. Het boek bevat twee weekmenu’s waarmee lezers zelf smakelijke en gezonde gerechten kunnen maken.
Het boek Gezond eten voor senioren is vanaf 20 juni verkrijgbaar via de webshops van de Consumentenbond en het Voedingscentrum en via de boekhandel.
   
Over de auteurs
Georgie Dom schrijft al meer dan 25 jaar boeken over allerlei consumentenzaken voor de Consumentenbond. Gezondheid en met name bewegen genieten haar speciale belangstelling. Boudewijn Breedveld is adjunct-directeur bij het Voedingscentrum. Als voedingskundige is hij helemaal thuis op het gebied van gezond eten.